La ballada de les escoles pren la rambla del Ferrocarril en el Dia Internacional de la Dansa
Cultura | 29 d'abril de 2019

REDACCIÓ
L’alumnat de 2n i 4t de primària de totes les escoles públiques de Rubí, a excepció del Centre d’Educació Especial de Ca n’ Oriol, i dels centres concertats Balmes, Regina Carmeli, Montserrat i Maristes, han participat aquest dilluns a la tradicional ballada de les escoles amb motiu del Dia Internacional de la Dansa. L’acte, organitzat per l’Esbart Dansaire de Rubí amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha aplegat un gran nombre de famílies a la rambla del Ferrocarril.

La festa ha començat amb la Ballada de la Polca de Sant Esteve, a càrrec dels monitors de l’Esbart i mestres de les escoles. Els dansaires de 2n han interpretat el Ball dels Cascavells de Cardona i La cançó de les mentides, mentre que els alumnes de 4t han ballat Les corrandes de Talló i el Ball de Bastons Rigodons. Com cada any, els nens i nenes han entrat i sortit de la rambla del Ferrocarril ballant Les Gitanes.

Durant l’acte, s’ha fet lectura del missatge del Dia Internacional de la Dansa 2019, de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, que enguany ha triat un text del ballarí i coreògraf Cesc Gelabert. “Voldria reivindicar, davant de la resta de la societat, que es tingui en compte la dansa. Que els poders econòmics i polítics, el món de l’educació, els mitjans de comunicació, el públic i la societat en general la facin servir, que li donin importància, que la facin créixer. La dansa hauria d’estar molt més present en el nucli dur de l’educació, del treball i de la cultura”, diu el text.

Per l’alcaldessa, Ana M. Martínez, “sempre és un plaer celebrar el Dia Internacional de la Dansa venint a la rambla del Ferrocarril a gaudir d’una petita part de tot allò que dins l’activitat de dansa fan les escoles de la ciutat”. En aquest sentit, Martínez considera que “no hi ha millor manera de celebrar el Dia Internacional de la Dansa que ballant”.
La Rambla del Ferrocarril s’ha omplert de dansa. / Ajuntament de Rubí – Lali Puig
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats