El Bòjum, exposat a l’Illa Diagonal de Barcelona
Cultura | 2 de maig de 2019

REDACCIÓ
L’elefant Bòjum, la figura mòbil que recrea el mític elefant Bòdum, està exposat a l’illa Diagonal de Barcelona. Bòjum forma part de la mostra ‘Tradició i entorn’, que recull treballs de diferents escoles d’art de Catalunya, i és una de les peces més destacades de l’exposició.

La mostra és una iniciativa anual del Departament d’Ensenyament i gira entorn de la cultura popular catalana. Des de l’escola d’art i disseny edRa, es van enviar les casaques de l’entitat Les Anades d’Olla, que van ser dissenyades i estampades per l’alumnat de Serigrafia Artística d’edRa a partir de dibuixos dels infants dels Tallers de Plàstica, que van plasmar la seva visió del Bòdum.

Les casaques es mostren al costat del Bòjum a la mostra, ja que dos exalumnes d’edRa van estar involucrats en la seva creació: Rafa Fernández (fabricació del motlle de poliestirè) i Núria Sentís (acabat).

A banda de les peces de Rubí, la mostra exposa creacions de diverses escoles d’art del país, com les màscares de calaveres de la Dansa de la Mort de Verges o el Drac del Bestiari de Banyoles. L’exposició es pot visitar fins a l’11 de maig.
El Bòjum ha sortit de Rubí per estar exposat a Barcelona. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
La Generalitat transfereix la titularitat de l’avinguda de l’Estatut
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar