El Bòjum, exposat a l’Illa Diagonal de Barcelona
Cultura | 2 de maig de 2019

REDACCIÓ
L’elefant Bòjum, la figura mòbil que recrea el mític elefant Bòdum, està exposat a l’illa Diagonal de Barcelona. Bòjum forma part de la mostra ‘Tradició i entorn’, que recull treballs de diferents escoles d’art de Catalunya, i és una de les peces més destacades de l’exposició.

La mostra és una iniciativa anual del Departament d’Ensenyament i gira entorn de la cultura popular catalana. Des de l’escola d’art i disseny edRa, es van enviar les casaques de l’entitat Les Anades d’Olla, que van ser dissenyades i estampades per l’alumnat de Serigrafia Artística d’edRa a partir de dibuixos dels infants dels Tallers de Plàstica, que van plasmar la seva visió del Bòdum.

Les casaques es mostren al costat del Bòjum a la mostra, ja que dos exalumnes d’edRa van estar involucrats en la seva creació: Rafa Fernández (fabricació del motlle de poliestirè) i Núria Sentís (acabat).

A banda de les peces de Rubí, la mostra exposa creacions de diverses escoles d’art del país, com les màscares de calaveres de la Dansa de la Mort de Verges o el Drac del Bestiari de Banyoles. L’exposició es pot visitar fins a l’11 de maig.
El Bòjum ha sortit de Rubí per estar exposat a Barcelona. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats