Najat Driouech (ERC): “Ens hem de sentir orgullosos de la nostra diversitat”
Política | 2 de maig de 2019

CRISTINA CARRASCO
Najat Driouech, diputada al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), ha visitat aquest dimarts la nostra ciutat, on s’ha reunit, acompanyada per l’alcaldable de la formació, Xavier Corbera, amb un grup de dones musulmanes de diferents orígens i edats. Després de la trobada, Driouech ha explicat que “les necessitats d’aquestes dones són les mateixes que les de qualsevol dona, l’únic que demanen és igualtat d’oportunitats per elles i pels seus fills”.

La diputada republicana, primera dona d’origen marroquí en ocupar aquest càrrec, ha assenyalat que les dones musulmanes “no m’han demanat més ajudes ni m’han explicat situacions personals, només que siguin tractades com la resta de ciutadans de Rubí”.

En aquest sentit, Driouech considera que el col·lectiu ha de poder participar de forma activa en la societat, també en igualtat, i que les polítiques d’integració i coneixement de les persones migrades han d’avançar. “Actes multiculturals com la festa de la diversitat, fer una paella o un cous-cous un cop l’any és molt exòtic, però ja són actes obsolets”, assenyala.

Per la republicana, és el moment de treure profit de la multiculturalitat del país: “Ens hem de sentir orgullosos de la nostra diversitat i donar-li el valor que té”. Així, ha assenyalat que “Catalunya pot parlar amb el món perquè en els seus carrers es parlen més d’un centenar de llengües i això no ho poden dir tots els països”.

Per la seva banda, l’alcaldable d’ERC, Xavier Corbera, ha afegit que el repte a la ciutat i el seu compromís com a partit és empoderar aquest col·lectiu en el seu dia a dia per tal que participin activament de la realitat política i social del municipi. “Cal que la ciutat se senti orgullosa de la seva diversitat i que treballi de manera compartida”, ha apuntat.
Najat Driouech i Xavier Corbera van mantenir una trobada amb dones musulmanes de Rubí. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat
Investiguen un menor que conduïa una moto sense carnet i va atropellar una dona al carrer Cervantes