C’s vol convertir tota la zona blava de la ciutat en aparcaments de rotació
Política | 2 de maig de 2019

MARTA CABRERA
El candidat de Ciutadans (C’s), Roberto Martín, ha avançat una de les propostes més importants de la formació taronja de cara a les eleccions del 26 de maig: augmentar l’aparcament a la ciutat i que aquest sigui gratuït. Per fer-ho, proposa eliminar la zona blava i reconvertir les 89 places en aparcaments de rotació, similars als existents a l’Escardívol: “Les zones blaves són un greu problema del contribuent, nosaltres garantirem que els rubinencs, que ja paguen massa impostos, no hagin de pagar per aparcar al carrer”. Martín ha explicat que la proposta de C’s consisteix a negociar amb l’actual empresa adjudicatària de la zona blava, que ha de gestionar el servei fins al 2021, per tal que les places de zona blava ho deixin de ser: “L’empresa seguiria treballant perquè els demanaríem que garantíssin la rotació”, que C’s vol que sigui de tres hores.

A banda, proposen que les 322 places de l’aparcament del Mercat siguin gratuïtes de 8 a 20 hores i habilitar tres nous aparcaments: al centre, a Ca n’Oriol i a la Zona Nord. A més, Martín s’ha compromès a suprimir les places d’aparcament reservades exclusivament als càrrecs electes de la ciutat. Es tracta de tres espais (Ajuntament, Margarida Xirgu i Rubí Forma) amb llocs reservats per a vehicles autoritzats, com per exemple els regidors, serveis tècnics o la policia.
Roberto Martín proposa suprimir els aparcaments de zona blava. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
La Generalitat transfereix la titularitat de l’avinguda de l’Estatut
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar