L'AUP presenta el Pla de treball amb les persones, l'habitatge, el territori i l'Ajuntament com a eixos centrals
Política | 6 de maig de 2019

LARA LÓPEZ
L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) ha presentat el seu nou Pla de treball, un conjunt de més d'un centenar de propostes d'acció local, que posa el focus en les persones, l'habitatge, el territori i l'Ajuntament. Com a novetat, aquest nou pla de treball ha estat dissenyat de cara als propers 8-10 anys en lloc dels 4 anys del seu pla anterior.

Marina Dolset, número 7 de l'AUP per les municipals, va explicar que es tracta d'un "pla de treball i no un programa electoral i que és un full de ruta "viu, sempre obert a canvis i esmenes". Les iniciatives estan treballades per incloure de forma transversal als col·lectius de les dones, joves, gent gran, persones amb diversitat funcional i gent migrada. Destaquen accions com el reforçament i millora de l'atenció en serveis socials i sociosanitària, el desenvolupament d'una xarxa de centres cívics culturals, la dotació de més recursos als centres formatius i creacions de xarxes educatives en la lluita contra la segregació escolar, etc.

Com a novetat, l'AUP proposa la creació d'una regidoria específica de feminismes per canviar la visió de l'Ajuntament, per tal que totes les accions locals puguin comptar amb una perspectiva de gènere.

Campanya participativa
En relació a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig, Marina Dolset va afirmar que des de l'Alternativa d'Unitat Popular no faran campanya electoral amb mítings, sinó que faran diversos actes participatius. El primer d'ells serà el 10 de maig, la projecció d'un vídeo mapping a la façana de l'Ajuntament amb contingut sobre Rubí; seguit el 17 de maig per una marxa nocturna feminista no mixta pels carrers de la ciutat, amb alguns punts destacats pel seu mal estat o per ser de risc per les dones que hi passen soles. L'AUP també té previst organitzar un acte de territori i un altre dedicat als joves, amb dates que es confirmaran pròximament.

D'altra banda, la formació assembleària estrena nova web estemapunt.auprubi.cat amb el lema de la campanya per les eleccions municipals: "Estem a punt", un portal on es recullen iniciatives sobre economia social i solidària, nous models d'habitatge assequible contra l'especulació, la participació de la ciutadania, un urbanisme centrat en les persones o l'autodeterminació dels Països Catalans entre d'altres.

Finalment, la formació va anunciar que no penjaran els cartells de campanya sinó que comparteixen a la seva web una versió descarregable d'aquests documents per tal que els seus simpatitzants els puguin difondre i penjar per si mateixos.
Marina Dolset i Ferran Monterde durant la presentació el Pla de Treball de l'AUP. / L.L.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats