Rubí Republicana – Primàries de Catalunya presenta la seva candidatura assembleària i participativa
Política | 6 de maig de 2019

LARA LÓPEZ
Rubí Republicana – Primàries de Catalunya va presentar oficialment el passat dissabte a la tarda la seva candidatura a les eleccions municipals del proper 26 de maig, una opció que defensen com a diferent, ja que el seu llistat de candidats i programa estan decidits entre tots els inscrits al partit, que es defineix com “republicà, independentista i representant dels valors de la participació, la igualtat i la transparència.

Una cinquantena de persones van assistir a l’acte, on es van reunir els 25 candidats i candidates. La majoria d’aquests provenen de l’activisme polític rubinenc, principalment d’entitats sobiranistes com l’Assemblea Nacional Catalana i de professions tan diverses com advocats, metges, arquitectes, mestres, funcionaris o dissenyadors.

Lluís Roset, cap de llista de Primàries Rubí, va afirmar que els representants de la formació “estimen Rubí, volen que sigui una gran ciutat i que no tinguem enveja d’altres localitats on es viu millor”. Com a força independentista i republicana, el seu objectiu és “prendre control del territori des de Rubí i ajudar a fer que la independència de Catalunya es faci efectiva com més aviat millor”.

El proper dijous 9 de maig aprovaran i publicaran el seu programa electoral que, segons va avançar Roset, serà un programa a llarg termini on aporten propostes per Rubí de cara als propers 10-30 anys i pensant en les presents i futures generacions. “Tots hem col·laborat en l’elaboració d’un programa polític que serà molt potent”, va afirmar.

El portaveu de la formació local, Albert Sorrosal, va ser l’encarregat de presentar l’acte, que també va comptar amb la presència d’Anna Arqué. La candidata de Primàries Catalunya va afirmar que “no representen una foto d’una candidatura normal”, ja que els candidats s’han escollit amb el criteri de la gent i no en un despatx per la partitocràcia. “Som candidates i candidats valents, generosos i honestos, lleials al mandat de l’1 d’octubre i disposats a fer efectiva la independència, que hem decidit fer un pas endavant perquè l’acció política i institucional no està a l’altura de les exigències democràtiques”, va explicar Arqué.

En relació a l’estat actual de l’Ajuntament, Arqué critica que Rubí fa molts anys que té implantada la dinàmica de la vella política, decidint amb “acords tancats a un despatx” i defensa un model de “fer política a peu de carrer de forma participada amb la gent” basat en el debat i la decisió entre tota la ciutadania. “Esperem que amb aquestes eleccions tothom sigui conscient que una nova manera de fer política sí que és possible”, va sentenciar.

El llistat complet de Rubí Republicana – Primàries de Catalunya és el següent:

1. Lluís Roset Vila

2. Maria Cristina Álvarez Degregori

3. Imma Tamame San Antonio

4. Miquel Rubio i Serra

5. Jordi Joan Garcia i Valls

6. Josefa Bonet Casañas

7. Albert Torra i Juanola

8. Isabel Costa Salat

9. Pau Sorrosal Acosta

10. Annabel Busqué Bertran

11. Josep Maria Galceran Carrasco

12. Pepa Estrems Casanova

13. Jordi Batalla Galimany

14. Luisa Calvo Gómez

15. Núria Sans Calventus

16. Antoni Serra i Rucarols

17. Albert Sorrosal Cuyas

18. Francisca Salat Alsina

19. Laura Costa Salat

20. Aleix Layola Fabra

21. Joan Canalis Belio

22. Joaquim Espinosa

23. Maria Clara Calsina Arís

24. Carme Arís Puiggrós

25. Imma Esteve Llobet
Imatge dels membres de la candidatura. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats