Anna Tamayo reinterpreta l’estètica clàssica dels elements florals a ‘La memòria de les flors extraviades’
Cultura | 6 de maig de 2019

REDACCIÓ
El Celler acull fins al 28 de juliol l’exposició ‘La memòria de les flors extraviades’ de la pintora rubinenca Anna Tamayo. La mostra reinterpreta l’estètica clàssica dels elements florals i les natures mortes, i aprofundeix en la recerca artística de l’autora al voltant del concepte de bellesa efímera.

‘La memòria de les flors extraviades’ està integrada per una quarantena de quadres, dos dels quals són de gran format. Totes les obres estan treballades amb tècnica mixta ─oli, acrílic, encàustica, cera i vernís─ i presenten les flors des d’un punt de vista no convencional i descontextualitzat. L’autora ha disposat els quadres a l’eix central de la Sala de Tines del Celler, acompanyats de flors naturals cedides per la Font del Ferro per a la inauguració, i lligats a uns fils que transcendeixen els límits físics de la pintura, que simbolitzen el lligam amb la terra i l’entorn.

Tamayo torna a exposar a la Sala de Tines del Celler dos anys després de l’èxit de RrubibaRroc (Rubí Barroc), un ambiciós projecte pictòric amb el qual l’artista aspirava a revelar la “bellesa amagada” de Rubí. L’artista ha adreçat paraules d’agraïment a totes les persones que han fet possible aquesta exposició i, especialment, s’ha referit al públic: “Vull agrair-vos molt la vostra presència , que hagueu vingut i que m’hagueu fet costat avui”.

Per la seva banda, el crític d’art Isidre Roset, autor de l’escrit que il·lustra el catàleg de la mostra, ha parlat de l’obra de Tamayo: “A Rubí Barroc feia una mirada cap a l’exterior i, en canvi, a La memòria de les flors extraviades és més domèstica, cap endins”. Roset ha inclòs diverses cites a l’article per embellir-lo, una de les quals, extreta del poema Sonnets pour Hélène de Ronsard, l’ha llegit la seva mare, poetessa i rapsode.

La mostra s’ha inaugurat aquest divendres amb la presència de l’autora, l’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, a banda d’altres regidors i regidores i del públic assistent.
“Després de la bonica experiència de Rubí Barroc, ens tornem a citar a El Celler per rebre l’obra de l’Anna Tamayo, una de les nostres artistes més estimades i admirades”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez, a la inauguració de l’exposició. “Amb aquest títol tan suggerent, ‘La memòria de les flors extraviades’, l’Anna ens regala un cop més una exposició excepcional, una mostra de la seva creativitat i de la seva concepció de l’art”.

La mostra es podrà visitar al Celler fins al 28 de juliol, els divendres de 18 a 21 h, els dissabtes de 12 a 14 i de 18 a 21 h i els diumenges d’11 a 14 h. L’accés és gratuït.
Anna Tamayo, durant la inauguració de la seva exposició. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat
Investiguen un menor que conduïa una moto sense carnet i va atropellar una dona al carrer Cervantes