Alumnes de Batxillerat científic del Torrent dels Alous col·laboren en el projecte internacional MicroMón
Actualitat | 7 de maig de 2019

REDACCIÓ
El projecte està relacionat amb la investigació de nous antibiòtics.
Alumnes de l’institut Torrent dels Alous estan col·laborant amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en el projecte MicroMón, una iniciativa internacional en la qual l’any passat van col·laborar 276 universitats de 14 països diferents. L’objectiu principal d’aquest projecte és trobar candidats bacterians capaços de produir nous antibiòtics. Alhora, pretén animar les noves generacions científiques i donar a conèixer la preocupació per la resistència als antibiòtics habituals.

Els alumnes rubinencs participants en el projecte realitzaran al llarg de cinc sessions els passos necessaris per aïllar aquests microorganismes, des de la recollida de mostres, la sembra i ls selecció de possibles candidats bacterians a produir nous antibiòtics. Tot això, acompanyats per estudiants de microbiologia, microbiologia ambiental i biotecnologia de la UAB, que són els que fan de professors.

Fins ara s’han efectuat les dues primeres sessions i s’han valorat de forma molt positiva. El 4 de juny a les 18 hores, els estudiants del Torrent dels Alous prepararan una activitat a l’institut, oberta al públic en general, on exposaran tot allò après sobre el risc real actual de la resistència als antibiòtics.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats