Arrenca la campanya electoral de les municipals del 26 de maig
Política | 10 de maig de 2019

REDACCIÓ
Amb la tradicional enganxada de cartells a diferents punts de la ciutat, els partits polítics han donat aquesta mitjanit el tret de sortida a la campanya electoral per a les eleccions del 26 de maig, una doble jornada electoral. Per una banda, la ciutadania haurà de votar els representants a l’Ajuntament per als pròxims quatre anys i, per altra, els del Parlament Europeu.

A Rubí, es presenten en aquestes eleccions municipals un total de 10 candidatures, encapçalades per sis homes i quatre dones.

El Partit dels Socialistes de Catalunya, que presenta per a la reelecció com a alcaldessa a Ana M. Martínez, aspira a repetir com a força més votada i fins i tot a millorar els resultats de les municipals del 2015, quan va perdre dos regidors.

Esquerra Republicana de Catalunya estrena com a candidat a Xavier Corbera, actual portaveu del grup municipal. ERC, segona força el 2015, s’ha marcat com a objectiu liderar el relleu del PSC al govern municipal.

També estrena candidat Ciudadanos-Partido de la Ciudadania, que ha escollit Roberto Martín, excap de gabinet de l’alcaldessa, com a cap de llista. La formació taronja vol repetir i millorar els bons resultats de les darreres eleccions, quan va ser la tercera força i va obtenir 4 regidors, el que li permetria ser clau en la governabilitat.

L’Alternativa d’Unitat Popular, amb Betlem Cañizar com a alcaldable, continua apostant per un projecte municipalista i assembleari i vol mantenir o millorar els resultats del 2015 quan van aconseguir 3 regidors, amb la intenció de ser decisius en un govern alternatiu al PSC.

En Comú Podem Rubí és la primera vegada que es presenta com a tal a la ciutat. La coalició entre Podem Rubí i Iniciativa per Catalunya està encapçalada per la periodista Ànnia García i no descarta donar la sorpresa per liderar un nou govern.

Junts per Rubí també és el primer cop que es presenta a la ciutat sota aquesta marca i recull el testimoni de Convergència. En aquest cas, Jaume Buscallà, qui ja havia estat regidor de govern amb el PSC, és la cara visible del nou projecte.

El Partit Popular encara les municipals després d’un mandat desastrós, en el qual va acabar expulsant els seus dos regidors, amb una cara nova, Juan José Giner. L’objectiu dels populars és mantenir la representació. Veïns per Rubí, amb Antoni García com a alcaldable, aspira a repetir la seva representació després que el 2015 aconseguissin entrar al Ple amb un regidor.

I dos partits més que no tenen representació esperen aconseguir-la: es tracta de Rubí Republicana, una candidatura independentista que s’ha articulat al voltant del moviment de Primàries, i Vox, la polèmica formació liderada a l’estat per Santiago Abascal.
Els partits han fet la tradicional enganxada de cartells.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats