La Torre Bassas acull la 4a edició del festival Addictes al microteatre, dedicat a l’amor
Cultura | 10 de maig de 2019

REDACCIÓ
La 4a edició del festival Addictes al microteatre, impulsat per Rubí Jove i els grups de teatre juvenils de la ciutat, tindrà lloc aquest dissabte i diumenge a l’Espai Jove Torre Bassas. Enguany, l’amor és la temàtica de les obres programades.

Les representacions es faran dissabte i diumenge a les 18.30 i les 20 h. El primer dia es podran veure els muntatges 'Clic', de Fora del paper; 'Això no és una peça breu de teatre (sobre l’amor i la justícia)', de Fata Morgana; 'Lo que nunca te dije', de Microexplicarte; i 'Almas en espera', de l’Escola Memory.
Diumenge, les obres representades seran 'Call me Burroughs', de Tiamat Teatre; 'Infectados', d’Ojo Peligro; 'Lo que no debí decirte en nuestra primera cita', d’Escena 13; i 'Obrint portes', de Parapapà.

“La iniciativa ens agrada molt. Creiem que aconseguim fer xarxa entre les diferents companyies de Rubí i del voltant”, ha assegurat Imanol Fernández, de Tiamat Teatre. Enguany, sis de les vuit companyies participants són de Rubí i les altres dues ─Parapapà (Sabadell) i Escola Memory (Barcelona)─ han estat seleccionades a través d’una convocatòria feta a través de les xarxes socials.

La proposta manté el format habitual de representacions simultànies a diferents espais de la Torre Bassas, pels quals circula el públic dividit en petits grups. Tant Fernández com Irene Tínez, de la companyia Ojo Peligro, han posat en valor el fet que el públic assisteixi a les quatre obres que es representin a cadascuna de les dues jornades d’Addictes al microteatre. “Això crec que és molt maco perquè quan vas a altres festivals d’aquest tipus només pots anar a veure una de les obres. En el cas de Rubí, els assistents tindran la possibilitat de veure les quatre obres i això està molt bé pels actors i directors, perquè constantment veus que ve gent”, ha dit Tínez.

L’entrada per a assistir a les representacions és gratuïta, però cal fer la reserva de manera anticipada, ja que l’aforament és limitat ─a cada sala només hi caben una dotzena de persones, a banda dels actors─. Les reserves s’han de fer a través de www.rubijove.cat.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha felicitat els grups teatrals organitzadors per la feina feta: “L’Ajuntament no podia deixar de donar suport a aquests col·lectius que van tenir una idea i que l’han fet realitat convertint-la en un èxit”.
Rodríguez, Tínez i Fernández, durant la presentació del festival davant dels mitjans de comunicació locals. / Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats