El Col·legi d’Arquitectes organitza un debat electoral sobre urbanisme
Política | 10 de maig de 2019

MARTA CABRERA
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya organitza a Rubí un debat electoral entre els candidats a l’alcaldia per tal de discutir i tractar temes relacionats amb l’urbanisme.

Es tracta d’una proposta que a la comarca ja s’ha fet en altres ocasions a Terrassa, Sabadell i Granollers i que enguany s’amplia a Rubí: “Creiem que és un moment fantàstic perquè els partits durant aquests dies estan receptius, els toca parlar i nosaltres podem aportar idees”, ha explicat Miquel Turné, delegat del Vallès Occidental de l’òrgan col·legiat.

El debat està previst el 16 de maig a les 18 hores al Castell, estarà obert a tota la ciutadania, i de moment tots els partits, a excepció de Vox, han confirmat la seva presència. Així, els alcaldables Xavier Corbera, Betlem Cañizar, Antoni García i Jaume Buscallà han confirmat que seran ells qui assisteixin al debat, mentre que en el cas d’En Comú Podem, el representant de la formació serà Andrés Medrano, número 2 de la candidatura.

El POUM, la mobilitat i l’habitatge
El debat s’estructurarà en quatre preguntes, que el Col·legi d’Arquitectes ja ha enviat a les formacions polítiques, i cada portaveu tindrà 2 minuts per contestar-les. Després, podrà intervenir el públic. Les preguntes seran prioritats polítiques en urbanisme, el POUM, la nova mobilitat i l’habitatge.

A banda del debat, l’ens va enviar als candidats de totes les forces polítiques al febrer un decàleg d’urbanisme amb deu punts destacats, entre els quals hi ha qüestions relacionades amb el dret a l’habitatge, la transformació urbana, el patrimoni, l’urbanisme en polítiques socials, el projecte de ciutat, l’espai públic, la rehabilitació d’edificis o l’eficiència energètica.
Miquel Turné i Miquel Gaju, del Col·legi d’Arquitectes. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats