Habitatge i feminisme, les dues grans propostes de l’AUP pel jovent
Política | 11 de maig de 2019

MARTA CABRERA
L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha fet un acte de campanya aquesta tarda a la plaça Salvador Allende per parlar dels joves i explicar les propostes del seu Pla de treball. En un format assembleari, Mercè Hernández i Ferran Monterde, tots dos de la llista de l’AUP, han explicat les polítiques de joventut que vol impulsar la candidatura i han criticat les actuals polítiques de jovent del PSC: “L’Ajuntament ha tingut una actitud paternalista i ha estat institucionalitzant les propostes dels joves i se les apropien per penjar-se medalles.”

Davant d’aquesta forma de fer política, Hernández ha demanat el vot per l’AUP perquè considera que és “l’única candidatura que presenta propostes transversals del jovent. Política de joves no és fer uns ‘40 Principales’ masclistes, una discoteca a les afores o la Festa Major pensant que els joves estaran contents quatre anys més”.

Pel que fa a les propostes, Ferran Monterde, ha explicat que els joves són “el present” i un dels col·lectius que “més pateix la precarietat laboral i el problema de l’habitatge”. En relació a això, Monterde ha dit que “és imprescindible crear habitatge de primera emancipació amb lloguer assequible perquè els joves puguin marxar de casa i construir les seves vides”.

Algunes altres propostes que els dos joves han posat sobre la taula durant l’acte de campanya han estat crear un viver de cooperatives perquè les persones s’autoocupin i impulsar una regidoria que treballi el feminisme i que promogui centres d’empoderament de les dones.

Després de l'acte, estava previst fer un sopar i un concert de La Gossa d'Era.
L'acte polític ha tingut lloc a la plaça Salvador Allende. / A.V.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos