La fascinació per l’aigua de l’artista Carme Llop inunda l’Aula Cultural amb la mostra ‘Testimoni sensible’
Cultura | 13 de maig de 2019

REDACCIÓ
L’Espai Expositiu Aula Cultural acull fins al 20 de juliol la mostra pictòrica ‘Testimoni sensible’ de l’artista rubinenca Carme Llop. Es tracta d’una cinquantena d’obres a l’oli on s’evidencia la fascinació de la pintora per l’aigua i la natura.

Als quadres que conformen ‘Testimoni sensible’, l’aigua esdevé un mirall on es reflecteixen grans paratges naturals però també petites escenes protagonitzades per animals. Com és habitual en la seva obra, Carme Llop aplica la pintura amb una voluntat realista i parant especial atenció als jocs de llums i ombres.
L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, van acompanyar l’artista a la inauguració de la mostra, que va tenir lloc dijous passat. L’acte també va comptar amb la participació del crític d’art Ramon Casalé, encarregat d’escriure la presentació del catàleg de l’exposició.

La primera edil va elogiar l’obra de Llop i va aprofitar l’ocasió per reiterar-li l’agraïment de la ciutat per la recent donació de prop d’una vintena de quadres: “La Carme és una persona molt implicada a la vida cultural de Rubí. Aquest acord, que vam formalitzar fa unes setmanes, representa un gest de confiança cap al Museu Municipal i referma una relació d’estimació mútua entre l’artista i la ciutat”.

Els quadres donats abasten pràcticament tota la trajectòria artística de la pintora, des del 1987 fins al 2019. En ells es constata l’evolució de l’artista tant a nivell tècnic com temàtic. Els primers treballs inclosos a la col•lecció, realitzats amb pintura acrílica, destaquen per una base molt matèrica i pel protagonisme que hi juguen els espais interiors i les figures humanes misterioses.

A mesura que passen els anys, però, Llop s’allibera d’aquest univers tancat i gira la seva mirada cap a la natura, que es converteix en la seva principal font d’inspiració. A partir de llavors, els seus quadres es caracteritzen per un ús lluminós de la pintura a l’oli.

A partir d’ara, el Museu Municipal Castell (MMUC) s’encarregarà de la seva custòdia, conservació i inventariatge, alhora que es compromet a difondre’ls i acostar-los a la ciutadania rubinenca.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat
Investiguen un menor que conduïa una moto sense carnet i va atropellar una dona al carrer Cervantes