Junts per Rubí presenta una candidatura "decidida a canviar Rubí al costat de la gent i les entitats"
Política | 14 de maig de 2019

Lara López
La Plaça Pere Aguilera va ser l'escenari de la presentació de la candidatura de Junts per Rubí a les eleccions municipals del 26 de maig, encapçalada per Jaume Buscallà. L'alcaldable independentista va destacar que la seva candidatura es diferencia per representar la unitat, la voluntat per canviar la ciutat al costat de la gent i les entitats. Segons la formació política, l'actual Ajuntament "no està al costat de les entitats". Junts per Catalunya presenta una llista electoral formada per gent jove i també grans, procedents de diferents ideologies i de sectors diversos com el comerç, el teixit associatiu, la cultura o el món de l'emprenedoria. Després de Buscallà, Laura Vert, Sònia Jorba i Ivan Vila són els següents noms que representen aquest partit de cara a les municipals.

El número 1 de Junts per Rubí va deixar clar que la seva candidatura defensarà la república i la candidatura de Puigdemont per les eleccions europees, alhora que suposarà "tenir un Ajuntament que no celebri el Dia de la Constitució espanyola", una de les decisions més polèmiques del govern d'Ana María Martínez.

Junts per Rubí va explicar els principals punts del seu programa electoral: un pla de manteniment dels carrers de la ciutat amb un pressupost fix i terminis clars; posar a disposició de la ciutadania els pisos inacabats i buits dels bancs; l'aposta per zones verdes com el projecte de parc verd central a la plaça Salvador Allende; resoldre problemes d'espai i reunió de les entitats; una nova piscina municipal d'estiu i la modernització de les instal·lacions de Can Rosés i ampliació de zones esportives a la localitat. També proposen l'ampliació del pressupost de cultura per posar en valor els museus i el patrimoni; ampliar la plantilla de Policia Local, millorar la il·luminació de la via pública; i proporcionar subvencions i incentius al comerç rubinenc.

Durant la presentació de la candidatura, l'alcaldable va donar molta importància a buscar espais dignes per la gent gran, com una zona d'activitats fixes al Casino espanyol; la col·laboració amb el teixit empresarial i al gremi de l'hostaleria i l'impuls de la formació professional dual. D'altra banda, des de Junts per Rubí acusen l'Ajuntament de no saber què fer amb el Celler i aposten per convertir-lo en un veritable espai expositiu pels artistes locals.

Laura Vert, número 2 de Junts per Rubí, va centrar el seu discurs en la defensa de les entitats de tradició catalana. La presidenta local d'Òmnium va afirmar que l'Ajuntament publicita i ajuda molt més a entitats de cultura de regions espanyolesque a entitats de cultura catalana, mentre que aquestes últimes "tenen instal•lacions precàries". En aquest sentit, Junts per Rubí defensa que el govern local ha de valorar i potenciar les entitats de cultura popular de diferents procedències de forma igualitària.

Per la seva banda, Sònia Jorba, número 3 de la llista i comerciant, va intervenir defensant que dona el salt a la política per aconseguir un Ajuntament que aporti els valors del civisme, la transparència, que representi a tots i la negociació davant els canvis, fent de Rubí "una ciutat exemplar". D'altra banda, el número 4 de la llista de Junts x Rubí, Ivan Vila, va llegir la carta de suport a la candidatura per part de l'exconseller Josep Rull des de la presó de Soto del Real.
L'acte també va comptar amb la intervenció d'Eduard Pujol, diputat del Parlament de Junts per Catalunya. El martorellenc va alabar la valentia del cap de llista com a "primer dels ciutadans" i la voluntat del partit de servir col·lectivament.


Polèmica sobre el centre de menors estrangers no acompanyats
L'acte va coincidir amb la protesta veïnal a Can Rosés sobre el centre de menors estrangers no acompanyats que la Generalitat té previst ubicar a les antigues instal·lacions de l'Hotel Terranova, projecte sobre el qual va opinar Jaume Buscallà. El candidat va mostrar-se en desacord amb la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAiA), que està sota la responsabilitat d'ERC, per impulsar aquest projecte de forma precipitada i sense llicència d'obres. L'exregidor va criticar Xavier Corbera per defensar aquest projecte i no ser-hi present. A més, Buscallà considera que el candidat d'ERC només actua a través de les xarxes socials, enlloc d'"afrontar els problemes estant present al carrer i donar la cara".
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats