La directora de la DGAIA dona explicacions sobre el centre d'emergència de 'menes' en un ambient molt hostil
La Generalitat ha iniciat les gestions per traslladar el centre d'emergència de menors no acompanyats de Sant Just a Rubí
Actualitat | 15 de maig de 2019

MARTA CABRERA
La directora general de l'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Ester Cabanes, va visitar ahir al vespre el barri de Can Rosés per donar explicacions sobre el centre d'emergència per a menors no acompanyats que la Generalitat vol traslladar de Sant Just a Rubí, concretament a l'antic Hotel Terranova. Cabanes va intentar explicar entre crits, alguns de caràcter xenòfob, i interrupcions constants que es tracta d'un centre de primera acollida, en el qual hi haurien d'anar 80 nois d'origen subsaharià que han arribat recentment a Catalunya. Va explicar que el centre fa una primera atenció als adolescents, comprovant el seu estat de salut, si han tingut un procés migratori traumàtic, intentar contactar amb les famílies per dir-los que estan bé i ajudar-los per saber quins recursos han de tenir en el futur.

Tot i això, els veïns van mostrar la seva disconformitat amb la instal·lació i l'alcaldessa, Ana M. Martínez, va repetir de nou que no vol aquest centre a la ciutat: "No és el lloc ni la forma, encara que hi hagués una pau social fantàstica, cosa difícil, és un tipus de recurs que és contrari a la integració".
Finalment, la directora va haver de marxar escortada pels Mossos d'Esquadra sota crits de ‘Fora, fora’ i ‘No, és no’.

Per la seva banda, en declaracions a TV3, el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, ha dit que la Generalitat "vol treballar amb els veïns i amb l'Ajuntament perquè el lloc és idoni, però es farà el que sigui el millor per als nois". També ha dit que entén "que hi pugui haver nervis, però que cal fer pedagogia i facilitar la convivència entre ciutadans".
La directora de la DGAIA va intentar explicar com és el centre de 'menes' que s'ubicarà a Rubí entre crits i interrupcions. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats