La Generalitat transfereix la titularitat de l’avinguda de l’Estatut
Actualitat | 17 de maig de 2019

REDACCIÓ
La Generalitat de Catalunya ha transferit la titularitat de l’avinguda de l’Estatut a l’Ajuntament de Rubí. Es tracta del tram comprès entre Sant Cugat i la intersecció amb la C-1413, un canvi que és fruit d’un acord entre les dues administracions i que es va fer efectiu el dilluns quan el director general d’Infraestructures de la Generalitat va signar la petició que el consistori havia fet al Ple.

Aquest canvi de titularitat de la via obre la porta a convertir una carretera en carrer i, per tant, a iniciar mesures encaminades a pacificar el trànsit a l’avinguda de l’Estatut.

Ara, manca per conèixer quines són les alternatives a la circulació per aquesta zona, ja que es tracta d’una via que suporta molt de trànsit. En el seu moment, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, va dir que l’E-16, la B-30 i la C-1413, amb diferents recorreguts, podrien funcionar fàcilment com a zona de pas alternativa.

Pel que fa a la reforma del carrer, fa uns mesos Martínez ja va dir que la intenció de l’Ajuntament és eliminar un carril de la circulació, implantar un carril bicicleta i ampliar la zona de passeig.

La titularitat de l’avinguda de l’Estatut és una reivindicació històrica de la ciutat i especialment dels veïns que hi viuen a prop.
L’avinguda de l’Estatut suporta un elevat trànsit cada dia. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Promoció de més d’un centenar d’habitatges a Rubí
Mor Inés Martín, del Centre d'Imatge Ponsico
El Mercat organitza la Bicicletada coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Moció conjunta d’ERC, ECP i l’AUP perquè la ciutat declari l’estat d’emergència climàtica
El CEB Sant Jordi organitza el IV Torneig Ciutat de Rubí
El govern demana paciència pel retard en les obres del Casino, que atribueix al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic