“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
Política | 17 de maig de 2019

REDACCIÓ
-Quines són les necessitats que té actualment el comerç?
-El comerç és un sector estratègic que fa ciutat, sempre en canvi constant i que es reinventa cada dia. Un sector sotmès a una competència furiosa pel que fa a preus, assortiments, formats, serveis, ensenyes i localitzacions, que no es dona en cap altre sector de l’economia.
Sense comerç tampoc no hi ha ciutat, necessitem un urbanisme comercial intel·ligent i sensible a les àrees comercials urbanes, combinada amb l’oci, unida a altres usos socials, que fan la ciutat més viva i vibrant, a més de generar ocupació i activitat econòmica, que cal preservar, regenerar i cuidar, amb un tractament integral de la mobilitat, de l’accessibilitat, del disseny urbà, dels serveis públics i privats que doten aquestes zones de personalitat, d’identitat, d’atractius i cohesió social.
-Amb quins partits polítics s’ha reunit i com han respost a les demandes dels comerciants?
-Ens hem posat en contacte i hem mantingut reunions amb partits polítics amb representació local, hem debatut sobre les necessitats i transformació del comerç actual, sent la seva resposta, en tot moment, comprensiva i positiva.
Estem d’acord en el fet que cal prendre accions de millora contínua, adaptar-nos a la nova realitat, treballar conjuntament proporcionant a l’associació un valor afegit i apostar per l’associació, el comerç de proximitat i la seva singularitat.
El cert és que considerem que és necessari fer una crida als partits polítics per tal que pensin més en Rubí i no tant en partidismes. Que segueixin una política de complicitat i d’acords, d’aquesta manera avancem tots junts.
-Es comenta sempre el problema de l’aparcament. Què seria millor pel comerç, ampliar l’aparcament o ampliar la zona taronja? Com es pot fer?
-Del problema d’aparcament també hem debatut i cada partit té les seves propostes de millora, aparcament hi ha el que hi ha i de moment hem de treballar amb això.
Per a nosaltres és molt important la rotació, de manera que es podria començar a treballar amb una zona taronja, sense càrrec, però sí amb un temps limitat i vigilat (en horari comercial) per sensors informàtics en les zones d’entrada i sortida de l’aparcament i lliure fora d’horaris comercials.
-Creu que l’ampliació de l’illa de vianants ha tingut un impacte positiu i per què?
-Sí, creiem que l’ampliació de l’illa de vianants té un impacte positiu en la ciutat i en el comerç.
Algunes de les raons són perquè millora la trama urbana, la vianització converteix la zona en un punt d’atracció, es guanya en dinamisme comercial, es redueixen els nivells de contaminació, afavoreix el desenvolupament dels centres comercials urbans, són llocs de trobada i de joc, d’intercanvi cultural, la ciutat és més ordenada i més sostenible i les persones recuperen lloc a l’espai públic.
-Alguns partits proposen ampliar la zona reservada als vianants. Hi esteu d’acord?
-Ara mateix no ho veiem, creiem que amb el que tenim, de moment, ja tenim feina per consolidar-ho i millorar-ho.
-Com ha estat la relació amb el govern actual en relació a les necessitats dels comerciants?
-Hem tingut, en tot moment, el seu suport. La relació ha estat cordial, amb ganes de millorar i de treball conjunt.
Miquel Ortuño és el president de Comerç Rubí. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Promoció de més d’un centenar d’habitatges a Rubí
Mor Inés Martín, del Centre d'Imatge Ponsico
El Mercat organitza la Bicicletada coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Moció conjunta d’ERC, ECP i l’AUP perquè la ciutat declari l’estat d’emergència climàtica
El CEB Sant Jordi organitza el IV Torneig Ciutat de Rubí
El govern demana paciència pel retard en les obres del Casino, que atribueix al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic