El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar
Política | 17 de maig de 2019

REDACCIÓ
El col·lectiu d’immigrants ha denunciat a Rubí la discriminació que suposa que no tinguin dret al vot universal. Safia el AAddam i Ahmed Nasser el Alauoui, tots dos de la plataforma Votar es un derecho, van explicar a Rubí que la majoria de persones immigrants de l’estat espanyol no podern votar, ni tan sols a les municipals.

La legislació espanyola contempla el dret a vot en les municipals prèvia inscripció i només en els casos d’acord de reciprocitat dels països d’origen. Això, a la pràctica exclou la majoria de població immigrada, ja que ni el Marroc ni la Xina tenen acords amb Espanya.

De fet, ni tan sols els fills d’immigrats nascuts a Espanya tenen dret a vot: “Jo em sento exclosa en el país on he nascut, en el qual visc i treballo, on tinc la meva família, estic totalment exclosa, ja no m’imagino la gent que ha vingut de fora. Després demanem que les persones s’integrin i que participin, però com hi pot haver integració en una exclusió? Això no pot ser”, va explicar Safia el Aaddam.

La plataforma Votar es un derecho posa en contacte persones que no volen votar per tal que cedeixin el seu vota a les persones residents que no poden votar perquè no tenen la nacionalitat espanyola, una altra de les barreres per al col·lectiu immigrant: “Demanen 10 anys de residència i tres exàmens que costen més de 300 euros per contestar preguntes absurdes. La nacionalitat no es compra, és un dret”, explica El Aaddam.

Mohammed Said, de l’entitat ARSI, va explicar que cal un treball “de conscienciació i informació, perquè el dret a votar és un dret reconegut internacionalment”.
Safia el Aaddam va explicar que no pot votar tot i haver nascut a l’estat espanyol. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Promoció de més d’un centenar d’habitatges a Rubí
Mor Inés Martín, del Centre d'Imatge Ponsico
El Mercat organitza la Bicicletada coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Moció conjunta d’ERC, ECP i l’AUP perquè la ciutat declari l’estat d’emergència climàtica
El CEB Sant Jordi organitza el IV Torneig Ciutat de Rubí
El govern demana paciència pel retard en les obres del Casino, que atribueix al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic