Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
Actualitat | 21 de maig de 2019

REDACCIÓ
Els veïns de Can Rosés s’han tornat a mobilitzar aquest dilluns per protestar contra el centre de menors estrangers no acompanyats que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) vol traslladar a l’Hotel Terranova, que fa anys que està tancat.

Després de les dues concentracions al barri de la setmana passada, el col·lectiu va decidir en aquesta ocasió fer una marxa fins al centre de la ciutat. Després de recórrer diversos carrers de Rubí, la mobilització va finalitzar a la plaça del Doctor Guardiet, on es va llegir un manifest elaborat per la plataforma Stop Centre de Menors i l’Associació de Veïns Districte 5 El Portal de Ca n’Oriol. Centenars de persones van participar en la marxa, així com també l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i altres membres del govern del PSC.

En el manifest que van llegir els membres de la plataforma, el col·lectiu insta a la Generalitat a “trobar un allotjament i serveis socioeducatius alternatius, correctes i justos (...) perquè estiguin degudament atesos i puguin dur a terme iniciatives inclusives en l’entorn” i critica l’administració per imposar una situació que també afecta “aquests adolescents desemparats que són assenyalats, arraconats i amuntegats en l’engany, les promeses i les mentides”.

Pel col·lectiu, el centre de menors estrangers no acompanyats, que ha de donar allotjament a 80 menors subsaharians que van arribar a Catalunya l’estiu passat, és una instal·lació que va “en contra de tota lògica socioeducativa” i assenyalen que “en altres municipis han creat problemàtiques”, que en el cas de Can Rosés “es veurien amplificades per la baixa densitat demogràfica de la zona”. El manifest també diu que no es tracta d’un cas de xenofòbia, que la reacció hauria estat igual si els menors fossin de Lleida o Sevilla i que Rubí vol acollir, però “no així”.

D’altra banda, Rubí Acull ha convocat una manifestació aquest dijous a les 19 hores a l’estació de FGC a favor d’acollir els adolescents.
Centenars de manifestants van recórrer els carrers de Rubí. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
Una gran festa a l'Escardívol el dijous amb Buhos, Suu i Sixtus
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol