Les AMPA i les AFA demanen al consistori reformular les subvencions dels Casals d’Estiu
Actualitat | 24 de maig de 2019

REDACCIÓ
Les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) i les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) demanen als partits polítics que es comprometin a reformular la subvenció d’ajuts a les famílies de cara a l’organització dels Casals d’Estiu.

Fa dos anys va canviar la legislació per tal de concedir els ajuts, que a Rubí suposaven uns 10 euros per setmana i infant. Ara, els ajuts es gestionen d’una forma diferent i cal que les entitats entreguin més documentació per tal de beneficiar-se. Això provoca una feina de sobrecàrrega a les AMPA i AFA, que tenen un caràcter voluntari i desinteressat.

En un comunicat, les AMPA i AFA de Rubí acusen l’Ajuntament de “no haver donat resposta a les sol·licituds” i de no esforçar-se suficient per “fer arribar aquests recursos econòmics a les famílies”.

Per aquest motiu, les entitats, aprofitant l’època electoral, han demanat als partits polítics que es comprometin a “reformular la subvenció d’ajuts a les famílies per poder-la aplicar als propers casals d’estiu del 2020”, a “comptar amb la participació de les AMPA i les AFA per aquest procés de redefinició”, i a “mantenir, de forma periòdica, reunions amb responsables de les AMPA i les AFA, l’equip tècnic de l’Ajuntament i responsables polítics”.

Resposta de Ajuntament
Segons el consistori, l’Ajuntament ha de considerar aquesta aportació econòmica municipal com una subvenció, com estableix la llei catalana. Aquest fet obliga el consistori a comprovar que les entitats compleixen els requisits exigits per la llei als beneficiaris de qualsevol subvenció, com qualsevol altra entitat. L’Ajuntament admet que això representa un procediment més feixuc per a les AMPA i les AFA, però considera que “també que és un sistema que ofereix més garanties pel que fa a la gestió dels recursos públics”. A més, apunten que un canvi en la línia del que demanen les entitats, que proposen que siguin les famílies que sol·licitin les subvencions en comptes de les entitats, faria que la tramitació fos menys eficient i traslladaria la seva càrrega (sol·licitud i justificació) a les famílies, fet que podria suposar un descens de sol·licituds.

Tot i això, l’Ajuntament assegura que treballarà en la direcció que proposen les entitats, buscant el màxim consens dels agents implicats. Aquest canvi de sistema passa per aprovar al Ple unes noves bases de concurrència, tal com preveu la llei.
Cada any, les AMPA organitzen Casals d’Estiu per a tots els infants de la ciutat. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Promoció de més d’un centenar d’habitatges a Rubí
Mor Inés Martín, del Centre d'Imatge Ponsico
El Mercat organitza la Bicicletada coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Moció conjunta d’ERC, ECP i l’AUP perquè la ciutat declari l’estat d’emergència climàtica
El CEB Sant Jordi organitza el IV Torneig Ciutat de Rubí
El govern demana paciència pel retard en les obres del Casino, que atribueix al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic