Decepció a Junts per Rubí per perdre la representació a l’Ajuntament
Política | 27 de maig de 2019

CRISTINA CARRASCO
El candidat de Junts per Rubí (JxR), Jaume Buscallà, ha reconegut que els resultats electorals d’aquest diumenge han estat molt dolents per a la formació, que no ha obtingut representació a l’Ajuntament.

Buscallà ha assenyalat que la situació d’inici per a la seva candidatura era complicada, després d’un mandat en el qual han tingut un regidor trànsfuga i el segon que va abandonar el projecte per discrepàncies amb el partit en l’últim any. Amb aquests antecedents, el candidat considera que, tot i els esforços de la candidatura, que han fet una campanya breu però molt intensa, “no hem tingut temps de remuntar”.

A més, també ha apuntat que la pèrdua de vots ha estat fruit d’una sèrie de circumstàncies com els resultats dels comicis generals a l’abril ha afavorit clarament alguns partits, com el Partit Socialista, i com la pròpia dinàmica interna de la situació política a Rubí, amb un vot polaritzat entre un govern socialista que demanava continuïtat i ERC que ha demanat el vot útil per al canvi.

En aquest sentit, ha tornat a lamentar que els republicans no apostessin fa quatre anys per liderar el canvi de govern amb la majoria independentista que hi havia. “El tren només passa una vegada, i ara per ara, a Rubí ja no hi ha aquesta majoria”. Buscallà també a desitjat “sort i encerts” al PSC i ha animat a la seva candidata, Ana M. Martínez, a “que arrisqui, sigui valenta i decideixi un model de ciutat”.

L’assemblea de Junts per Rubí es trobarà aquest vespre per valorar més en profunditat els resultats i plantejar les opcions de futur.
El candidat de Junts per Rubí, ahir durant el recompte. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
Una gran festa a l'Escardívol el dijous amb Buhos, Suu i Sixtus
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol