Continuïtat
Editorial | 31 de maig de 2019

REDACCIÓ
La cita amb les urnes de diumenge passat era una pregunta clara a la ciutadania. Si volien canvi o continuïtat en el govern municipal. I la resposta ha estat també força clara. Continuïtat. Així, el PSC va guanyar les eleccions municipals i va incrementar la seva representació de 6 a 10 regidors. Continuen sense tenir una majoria àmplia, però queden molt més reforçats que en el mandat que just finalitza.

El canvi demanat i liderat per Esquerra Republicana no ha estat possible. Els republicans han crescut en vots i regidors, passant de cinc a set representants en el Ple, però han quedat lluny dels socialistes. A més, el daltabaix patit a l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), que ha perdut dos regidors i només comptarà amb un edil, fa pràcticament impossible la suma per a un govern alternatiu. Els comicis de diumenge també han deixat altres aspectes destacats. L’aparició d’una nova força política a la ciutat, En Comú Podem, amb tres regidors, i la desaparició del Ple d’altres dues: el Partit Popular i de Convergència i Unió, actualment aglutinada en Junts per Rubí. Un fet històric a l’Ajuntament de Rubí, on aquests partits sempre havien tingut representació.

Com a força municipalista, Veïns per Rubí manté la seva presència al Ple, amb un regidor, tot i que ha crescut significativament en nombre de vots i percentatge, un creixement que va estar a punt de donar-li un segon edil. Pel que fa a Ciutadans (Cs), la formació taronja ha perdut un regidor i passa de ser tercera a quarta força política.

El proper Ple municipal no estarà tan fragmentat com els últims, seran sis els grups municipals, enfront dels vuit del passat mandat. Ara caldrà saber si el PSC, com a força més votada, decideix governar en solitari i buscar suports concrets per als diferents temes o bé busca aliances tàcites o explícites. I també cap a on mira, si cap a Cs, qui li ha donat suport durant el mandat que finalitza, o bé cap a l’esquerra, on pot trobar En Comú Podem. De moment, sabem que les converses ja s’han iniciat.

En qualsevol cas, sí que esperem que aquest sigui el mandat del consens, del diàleg i de posar la ciutat i les seves necessitats per damunt de tot perquè Rubí té massa reptes pendents. Esperem que la bona predisposició expressada pels diferents partits no siguin paraules buides i tots i cadascun d’ells assumeixin la seva responsabilitat per sobre de qualsevol altre interès. I el primer i més urgent repte està al carrer i està dividint la ciutadania, la ubicació d’un centre de menors no acompanyats a Can Rosés.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Els ‘Pijames solidaris’ de la botiga Crisma recapten 2.500 euros per la Fundació Vicente Ferrer