Rubí Republicana lamenta “l’oportunitat perduda” de tenir un “alcalde republicà”
Política | 4 de juny de 2019

MARTA CABRERA
La candidatura Rubí Republicana-Primàries Catalunya, que es presentava per primera vegada i que no ha obtingut representació, ha afirmat que els partits independentistes que es van presentar a les municipals van errar l’estratègia: “Cal fer autocrítica, per separat han sumat menys, hi ha dues forces fora del Ple i menys regidors dels que hi havia abans, en canvi, sumant els vots podríem haver estat la força més votada”, segons ha explicat el portaveu, Albert Sorrosal, que considera que “ha estat una oportunitat perduda per tornar a tenir un alcalde republicà a Rubí”.

El candidat de Rubí Republicana, Lluís Roset, ha insistit que la seva proposta inicial per tal que totes les forces anessin juntes a les eleccions s’ha demostrat encertada. En aquest sentit, ha recordat que l’objectiu principal de Rubí Republicana era presentar-se a les eleccions juntament amb Esquerra Republicana de Catalunya, l’Alternativa d’Unitat Popular i Junts per Rubí, i considera que si s’hagués produit podria haver estat “el partit més votat”.

A més, consideren que “cap partit independentista pot estar content amb els resultats”, ja que asseguren que “la teoria d’eixamplar la base i buscar més vots no dona més poder” i que, per tant, el fet que ERC hagi millorat els seus resultats, no ha servit de res. Arreu de Catalunya, Primàries Rubí ha aconseguit una cinquantena de regidors i 50.000 vots. “Estem satisfets perquè el nostre projecte també era obrir les llistes i creiem que hem aconseguit que hi hagi democràcia participativa i directa.”
Membres de la candidatura Rubí Republicana. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Marxa pels carrers de la ciutat coincidint amb la vaga general
Un miler de persones es concentren contra la sentència del Tribunal Suprem a Rubí
El centre s’omplirà dissabte d’art i pagesia amb la 25a Fira de Sant Galderic
Crida de les entitats sobiranistes a participar a la Marxa per la Llibertat
FGC obrirà un nou espai expositiu per mostrar trens històrics
La Síndica de Rubí lamenta la condemna i demana una solució política al conflicte