Denunciat per espoli un home que tenia fòssils de diversos jaciments, entre ells d’un a Rubí
Actualitat | 4 de juny de 2019

REDACCIÓ
El cos d’Agents Rurals ha denunciat una persona al domicili de la qual es van trobar restes òssies fossilitzades de diversos jaciments d’arreu de Catalunya, entre els quals figuren el Molí Calopa de Rubí, Can Vidal i Riera de Claret dels Hostalets de Pierola, la Pedrera d’Olopte a Isòvol o Costablanca de Martorell, entre altres.

Les restes pertanyen a més de 10 jaciments paleontològics del període del miocè i especialment han trobat restes òssies fossilitzades de vertebrals que pertanyen a jaciments paleontològics rellevants, alguns dels quals referents europeus.

Els Agents Rurals van sorprendre una persona el 28 d’abril excavant de forma il·lícita en un jaciment paleontològic del Vallès Occidental i van aconseguir un escorcoll al domicili, on van localitzar els fòssils. La denúncia és per espoli i danys a jaciments arqueològics i paleontològics, un delicte castigat amb penes de fins a tres anys de presó.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Promoció de més d’un centenar d’habitatges a Rubí
Mor Inés Martín, del Centre d'Imatge Ponsico
El Mercat organitza la Bicicletada coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Moció conjunta d’ERC, ECP i l’AUP perquè la ciutat declari l’estat d’emergència climàtica
El CEB Sant Jordi organitza el IV Torneig Ciutat de Rubí
El govern demana paciència pel retard en les obres del Casino, que atribueix al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic