Dimarts 18 de juny, última mobilització dels pensionistes abans de l’estiu
El col·lectiu fa un balanç positiu de l’any i mig de lluita, però avança que seguiran defensant el sistema públic de pensions fins que faci falta
Actualitat | 11 de juny de 2019

CRISTINA CARRASCO
El Moviment per a unes Pensions Públiques Dignes (MPPD) de Rubí ha organitzat una nova mobilització en defensa del sistema públic de pensions per a dimarts vinent 18 de juny a les 10.30 hores. La manifestació sortirà de la plaça Pere Aguilera, on prèviament realitzaran la ja habitual assemblea, des d’on es dirigiran al CAP Mútua de Terrassa i posteriorment cap a l’estació de Ferrocarrils.

L’objectiu és anar implicant cada cop més ciutadans en la seva lluita, ja que, com explica Manuel Pérez, un dels portaveus de la plataforma, “els canvis en el sistema de pensions que volen fer afectaran les properes generacions, de què viurà un treballador quan deixi de produir si no té una pensió?”, es pregunta.
Aquesta mobilització serà la darrera abans de l’estiu. Tot i això, els pensionistes no abandonaran la lluita, ja que a partir del dimarts 17 de setembre reprendran les assemblees i les accions, “amb la mateixa força o més”.

El col·lectiu ha fet un balanç positiu de la feina feta fins a aquest mes de juny: assemblees cada dimarts, manifestacions a la ciutat i a altres municipis com Barcelona o Terrassa i trobades amb associacions de veïns per explicar les seves reivindicacions. Malgrat tot, entenen que la lluita s’ha de mantenir perquè fins al moment “només hem aconseguit aturar la caiguda lliure que el sistema públic de pensions portava a l’estat espanyol”.
buitLa pluja ha fet baixar la participació a l’assemblea d’aquests dimarts. / Cedida
“Exigim respecte i justícia”
Juan Antonio Mestanza, també portaveu de la plataforma, assenyala que els jubilats i pensionistes estan en lluita per una qüestió de “respecte i justícia”. “A molts, com a mi, ens van treure la infantesa i amb 8 o 9 anys ja estàvem treballant”, apunta. “No vam poder anar a escola, la joventut va ser gastada, quan començaves a ser algú, t’enviaven a la mili, i després anys de sacrifici per tirar endavant una família i una casa on estar. Ara a la vellesa, hem de viure amb pensions de 600 euros i poc. On està la justícia?”. Per Mestanza, aquestes generacions van aixecar un país derruït, sense res, i ara ens qüestionen el nostre dret a una jubilació digna”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
Els treballadors de Continental arriben a un principi acord d’indemnització pels acomiadaments