Rubí Sense Abocadors convoca una concentració contra Can Balasc
Actualitat | 13 de juny de 2019

REDACCIÓ
La plataforma Rubí Sense Abocadors ha convocat una concentració per aquest divendres a les 18 hores a Can Balasc, una mobilització a la qual s’ha sumat el Consell Escolar de l’escola Rivo Rubeo, que ha citat la comunitat educativa a les 17.30 hores davant de l’escola per anar tots junts, vestits amb samarretes verdes, fins a Can Balasc.

La plataforma i la comunitat educativa volen mobilitzar la ciutadania per expressar el seu rebuig al dipòsit controlat, unes instal·lacions que estan situades a poc més de 200 metres d’un nucli d’habitatges i a menys d’1 km del Rivo Rubeo.

La manifestació és la resposta de la plataforma i la comunitat educativa del Rivo Rubeo a la sol·licitud per part de l’empresa de la llicència ambiental a la Generalitat de Catalunya. El projecte està ara en exposició pública i fins al 17 de juliol es poden presentar al·legacions. En aquest projecte, segons ha denunciat la plataforma, el gestor de Can Balasc, del Grupo TMA, pretén incloure més tones i més hectàrees respecte al projecte inicial. Un projecte que està avalat amb una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com a dipòsit de residus no perillosos.

En cas que la Generalitat de Catalunya doni llum verda a la llicència ambiental, encara quedaria el tràmit urbanístic que l’Ajuntament va denegar fa uns dies per manca d’informes sectorials. Tot i això, des de la plataforma temen que amb la llicència ambiental, l’empresa comenci l’activitat sense el permís urbanístic, tal com ja va fer a Can Carreras.
L’abocador de Can Balasc està ultimant els permisos per poder obrir el dipòsit. / Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
Una gran festa a l'Escardívol el dijous amb Buhos, Suu i Sixtus
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol