Poca emotivitat i els agraïments habituals en la darrera sessió plenaria del mandat
Política | 13 de juny de 2019

MARTA CABRERA
El dimecres a la tarda es va celebrar el Ple de comiat del mandat 2015-2019, una etapa política marcada per les múltiples tensions entre l’equip de govern i els grups de l’oposició, especialment després de l’entrada al govern socialista del regidor de Convergència Democràtica Sergi García per desactivar una moció de censura que havia de portar el republicà Xavier Corbera a l’alcaldia.

Un mandat que ha acabat amb cinc regidors no adscrits que han abandonat o han estat expulsats del seu partit, una anomalia que alguns dels portaveus van voler ressaltar a la darrera sessió plenària. Probablement per aquest motiu, el darrer Ple del mandat no ha estat especialment emotiu, tot i les llàgrimes de la regidora socialista Marta García, que abandona l’executiu, i a qui alguns grups de l’oposició van agrair la feina feta a Serveis Socials, i de les paraules d’Ana M. Martínez, alcaldessa en funcions, que es va emocionar quan va recordar els treballadors municipals que han mort durant el mandat.

Pel que fa a la majoria de portaveus, en general tots van agrair a la plantilla municipal la seva tasca, així com als seus companys regidors i van desitjar sort i encerts tant per aquells edils que abandonen el Ple com per aquells que es queden.

A les intervencions, el portaveu de Veïns per Rubí (VR), Toni García, va apuntar que acomiadaven un “mandat manifestament millorable”, mentre que Víctor Puig, portaveu de CDC, va fer un repàs dels reptes de futur que té Rubí al davant i va encoratjar els representants polítics a “avançar cap a noves formes de democràcia”.

Ànnia García, portaveu d’ICV, va referir-se al final de l’etapa d’ICV al Ple rubinenc: “Hem tingut errors i encerts, però assumim el seu llegat i el mantindrem orgullosos”. Per la seva banda, el portaveu de l’AUP, Jordi Muntan, va apuntar que els tres regidors que s’acomiaden del Ple seguiran fent “política des de fora de les institucions” de la mateixa forma que han fet sempre.

José Abadías, portaveu de C’s, considera que aquest ha estat “un mandat per oblidar” i que no ha servit per desencallar grans temes de ciutat, mentre que el cap de l’oposició, Xavier Corbera, d’Esquerra, creu que cal “aprendre dels errors de tots i aprofitar els encerts”.

Per últim, el portaveu socialista, Rafael Güeto, entén que la lectura política del mandat 2015-2019 “la van fer els ciutadans el 26 de maig” i va agrair la feina de tothom, especialment de Maria Mas i Marta García, regidores del PSC que abandonen el Ple. L’alcaldessa, Ana M. Martínez, també va tenir un agraïment per la tasca de tothom, regidors, mitjans de comunicació, treballadors municipals i ciutadania en general i va desitjar sort a tothom: “Lamentem coses que han passat, però la ciutat ha millorat, ens seguirem trobant per la ciutat que compartim i estimem”.

També hi va haver retrets, per exemple, el regidor no adscrit Jonatan Cobo, expulsat del Partit Popular al març del 2018, va alegrar-se que el PP no hagi obtingut representació al Ple: “Ha tingut el que es mereix”.

Dels 25 regidors, 11 seguiran al Ple, mentre que Marta García i Maria Mas, del PSC, Ariadna Martín i Joan Puntí, d’ERC, José Abadías, de C’s, els tres regidors de l’AUP, Víctor Puig, que ja s’havia desvinculat del partit, i els regidors no adscrits Sergi García, José M. Mateo, M. Dolores Marín, Jonatan Cobo i Noèlia Borque, no seguiran.
Els regidors van acomiadar el mandat en el darrer Ple. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives