L’autoconsum en el sector industrial centrarà la 16a jornada tècnica de Rubí Brilla
Economia | 14 de juny de 2019

REDACCIÓ
Les jornades tècniques són una de les eines del Rubí Brilla per consolidar i ampliar l’espai d’intercanvi de bones pràctiques i casos d’èxit d’eficiència energètica entre les empreses. La 16a jornada tècnica, que tindrà lloc el 19 de juny, se centrarà en l’autoconsum energètic en el sector industrial.

L’aprovació del Reial Decret 244/2019 del 5 d’abril permet avançar en el desenvolupament de l’autoconsum energètic. Aquest nou context normatiu promou l’autoconsum com a eina de millora de la competitivitat empresarial, inclou per primer cop a Espanya el concepte d’autoconsum compartit, simplifica els processos administratius i tècnics per les instal·lacions d’autoconsum i, com a conseqüència de l’eliminació de l’impost al sol, obre la porta a la gestió dels excedents energètics. El sector industrial és el major consumidor d’energia de Rubí, per davant dels sectors domèstic, comercial i públic; per això és un sector indispensable per avançar en l’eficiència, l’estalvi energètic i l’ús de renovables del municipi.

La jornada del dia 19 s’ha dividit en dues taules rodones: una dedicada a l’autoconsum elèctric a la indústria i una altra que girarà al voltant de l’autoconsum tèrmic en el sector industrial. Joan Brossa, màrqueting director- Electric Vehicle and Renewable Energy Division de Circutor; Alfred Puig, soci director de Sud renovables i Ricard Pedrola, responsable de solucions energètiques d’Estabanell Energia seran els protagonistes de la taula sobre autoconsum elèctric i Marc Cortina, mànager del Clúster de Biomassa de Catalunya; Joan Vila, CEO de LC Paper i Isidre Alférez, director comercial d’Imartec parlaran de l’autoconsum tèrmic. Després de les exposicions inicials de cada taula, s’obrirà un torn de preguntes.

Les persones interessades a assistir a la jornada cal que facin una inscripció prèvia gratuïta a través del web municipal, on també es pot consultar el programa complet.
Les jornades tècniques permeten l’intercanvi de bones pràctiques i casos d’èxit. / Localpres-Ajuntament de Rubí
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats