El nou Ple de l’Ajuntament es constituirà aquest dissabte a la Biblioteca
La candidata socialista Ana María Martínez, com a cap de la llista més votada, la del PSC, serà escollida de nou alcaldessa de la ciutat
Política | 14 de juny de 2019

REDACCIÓ
La Biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà aquest dissabte 15 de juny la sessió constitutiva del nou Ple de l’Ajuntament de la ciutat. L’acte, que començarà a les 12 hores, s’iniciarà amb la constitució de la Mesa d’Edat, que estarà formada pel regidor de més edat i el regidor més jove. En aquesta ocasió, l’edil de més edat és Robert Masalías (ERC), que presidirà aquest òrgan juntament amb Annabel Cuesta (PSC), la regidora més jove.

Després de comprovar les credencials dels regidors electes, tràmit que s’acostuma a realitzar abans de l’inici de la sessió, es procedirà al jurament o promesa del càrrec per part dels 25 representants municipals als quals la ciutadania ha escollit.

D’aquesta manera, el plenari de l’Ajuntament fins al 2023 estarà format per 10 regidors del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), 7 edils d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), 3 d’En Comú Podem (ECP), 3 de Ciutadans (Cs), 1 de Veïns per Rubí (VR) i 1 d’Alternativa d’Unitat Popular (AUP).

A continuació, es procedirà a l’elecció de l’alcalde o alcaldessa. Poden ser candidats tots els regidors i regidores que han encapçalat llistes electorals. El president de la Mesa d’Edat preguntarà a cada grup si presenten candidat o candidata.

Un cop proclamades les possibles candidatures es procedirà a la votació, que a Rubí, és secreta en una urna. Per ser alcalde o alcaldessa cal una majoria absoluta de regidors, és a dir, mínim 13 vots. Si cap dels candidats aconsegueix aquesta majoria, automàticament queda proclamat alcalde o alcaldessa el candidat de la llista més votada.

Tot apunta que l’actual alcaldessa en funcions, la socialista Ana M. Martínez, com a cap de la llista més votada serà escollida de nou màxima representant municipal. Els socialistes ja han iniciat converses amb alguns partits de cara a garantir l’estabilitat d’un govern en minoria.

L’alcaldessa haurà de formar el futur govern i en un màxim de 30 dies ha de convocar el Ple per donar compte de l’estructura de l’executiu.
La sessió d’investidura es podrà seguir via ‘streaming’ per la web municipal i la de Ràdio Rubí i també s’habilitaran pantalles al vestíbul de la Biblioteca. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nous casos a Rubí d’afectats per habitatges en mans de fons voltors
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Assemblea oberta per impulsar el moviment ‘Fridays for future’ a Rubí
Ana M. Martínez: “La gent torna a dir a les urnes que Rubí és socialista i d’esquerres”
Jovent Republicà denuncia una agressió mentre penjava cartells el divendres
L’Ajuntament amplia l’skatepark de Can Sant Joan