Nus-os, una mostra de 7 joves artistes sobre el cos i les emocions
Cultura | 21 de juny de 2019

MARTA CABRERA
Set joves artistes de la ciutat són els protagonistes d’una mostra fotogràfica que posa l’accent en el cos i les emocions. Es tracta de ‘Nus-os’, una exposició que es pot visitar a l’Antiga Estació fins al 20 de juliol i que és un conjunt de retrats o autoretrats realitzats per Alba Petrichor, Anna Palau, Laia Oller, Sara G. Amos, Víctor Baladoch, The Glory Design i Zisis. Totes les imatges tenen un punt en comú, la nuesa de les persones que hi apareixen. ‘Nus-os’ pretén ser una reivindicació del cos i de l’espai, cadascú a través del seu estil i interpretació.

La iniciativa d’aquesta mostra és de Rubí Jove, que va contactar amb els artistes per donar-los l’oportunitat de mostrar les seves obres a través d’un nexe comú: “És un luxe poder tenir l’oportunitat d’exposar i mostrar el que fem a la nostra gent, això és el més important”, ha explicat Víctor Baladoch.

De fet, la mostra també ha servit per posar en contacte els set artistes, que fins ara no es coneixien: “Molts no ens coneixíem abans i ara fem pinya, en aquest cas fent retrats i tractant el tema del cos, que és el més natural del món”, ha explicat Alba Petrichor.

Abans de la inauguració, que va tenir lloc el divendres a la tarda, el director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Ferran Barenblit, va visitar l’exposició acompanyat per l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i alguns dels artistes. “És fonamental que els joves puguin exposar, en aquest cas són autoretrats o retrats de persones properes”, ha firmat Barnblit, que subratlla que la temàtica del nu “continua sent un tema fonamental, perquè representa molt més que allò que es veu, i també és interessant que gairebé tots han fet servir la fotografia en blanc i negre”.
El director del MACBA va visittar l’exposició acompanyat per alguns artistes i l’alcaldessa. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Augmenta el nombre de persones en tractament per consum de drogues a Rubí
Una butlleta de la Bonoloto premiada amb 78.412 € ha estat validada a Rubí
L’Ajuntament diu que està buscant solucions per a l’aparcament del Duet Sports
Rubí Sense Abocadors denuncia nous abocaments il·legals a l'extractiva 9
L’Ajuntament farà servir els dos cognoms de les persones en totes les comunicacions institucionals
El Racó del Llibre encetarà un club de lectura a la tardor