Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
L’onada de calor arribarà dijous i s’allargarà fins diumenge i coincidirà amb un episodi d’alta contaminació
Actualitat | 25 de juny de 2019

REDACCIÓ
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta per onada de calor el Pla de Protecció Civil de Catalunya, el PROCICAT davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. Les previsions indiquen que s’acosta un episodi d’onada de calor que a partir de dijous i divendres s’estendrà de forma generalitzada a tota Catalunya, amb temperatures extremes que podrien superar els 40 graus a l’interior.

La calor extrema coincidirà amb els quatre dies de Festa Major i per tant, cal extremar encara més les precaucions. Es recomana hidratar-se sovint, evitar beure alcohol i fer àpats copiosos. En les hores de màxima calor, es recomana no sortir al carrer i no fer esport si no és a primera hora del matí o a partir de l’última hora de la tarda. Les persones amb malalties cròniques, la gent gran i els infants són els qui més pateixen els efectes de la calor severa i per tant és imprescindible que s’hidratin sovint, encara que no tinguin set. També es recomana visitar un cop al dia els familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que estan hidratades i segueixen els consells.

A banda de les conseqüències que tenen les elevades temperatures en la salut de les persones, cal tenir en compte que l’onada de calor coincideix amb l’augment del risc d’incendi a causa de les altes temperatures, la baixa humitat i el vent. Per aquest motiu, Protecció Civil demana a la ciutadania que eviti situacions de risc que puguin generar un incendi forestal.

Avís preventiu per contaminació
De forma paral·lela, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a tot Catalunya a causa de la presència d’una intrusió de pols africana. Ahir es van superar cinc vegades els valors límits diaris per a les partícules en suspensió PM10 en diferents punts de l’àrea metropolitana de Barcelona. Per aquest motiu, és important realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit i utilitzar el transport públic, a més de reduir l’ús del vehicle privat.
En els propers dies, Europa patirà una onada de calor extrema. / Servei Meteorològic de Catalunya
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
Sí a l’escola pública