Multitudinària ballada de Gitanes al Carrer per celebrar els 50 anys de la coreografia
Cultura | 29 de juny de 2019

MARTA CABRERA
Fins a 35 grups locals i els esbarts de Rubí, Gelida, Manresa i Sant Andreu, a més dels grups de l’escola de l’Esbart Dansaire de Rubí, han participat aquest vespre en la ballada de les Gitanes al Carrer, que s’ha endarrerit una hora per culpa de la calor, que també ha obligat a eliminar la cercavila que habitualment es fa des de la rambla del Ferrocarril fins a l’Escardívol. Així, prop de 400 adults i més de 200 infants han participat en una de les activitats més carismàtiques, populars i significatives de la Festa Major de Rubí.

Enguany, a més, es compleixen 50 anys des que Albert Sans va crear la coreografia de les Gitanes de Rubí, un ball que, a més de l’Esbart Dansaire de Rubí, també tenen incorporat en el seu repertori altres esbarts catalans.

Eren tants els grups que han volgut participar en la 37a ballada de Gitanes al Carrer que els organitzadors s’han vist obligats a fer dues tirades, a més de la ballada de les escoles i de l’entrada. Un cop han acabat els balls de tots els grups, hi ha hagut la ballada popular, que ha comptat amb una participació multitudinària que pràcticament ha fet impossible ballar a l’Escardívol. Tot i les elevades temperatures, l’activitat ha atret un gran nombre de públic, com acostuma a ser habitual.
L'Escardívol s'ha quedat petit per veure les Gitanes al Carrer. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Augmenta el nombre de persones en tractament per consum de drogues a Rubí
Una butlleta de la Bonoloto premiada amb 78.412 € ha estat validada a Rubí
L’Ajuntament diu que està buscant solucions per a l’aparcament del Duet Sports
Rubí Sense Abocadors denuncia nous abocaments il·legals a l'extractiva 9
L’Ajuntament farà servir els dos cognoms de les persones en totes les comunicacions institucionals
El Racó del Llibre encetarà un club de lectura a la tardor