L’espectacle ‘Gitanes 50’ de l’Esbart Dansaire omple l’amfiteatre del Castell
Cultura | 1 de juliol de 2019

REDACCIÓ
El públic va tornar a omplir l’amfiteatre del Castell la nit de dissabte de Festa Major per assistir al tradicional espectacle de l’Esbart Dansaire, enguany titulat ‘Gitanes 50’ com a part de la commemoració del 50è aniversari de la coreografia del Ball de Gitanes de Rubí, creada pel coreògraf Albert Sans, a qui se li va retre un emotiu homenatge. Gairebé un miler de persones van gaudir de les danses ballades per l’entitat rubinenca, un públic divers i de totes les edats.

Com a principal novetat respecte a les darreres actuacions de l’Esbart, aquesta funció sumada al Ball de Gitanes al carrer van comptar amb la participació de diferents esbarts vinguts d'arreu de Catalunya. L'Esbart Ciutat Comtal i l'Esbart Maragall de Barcelona, l'Esbart Manresà, l'Esbart Santa Tecla de Tarragona, l'Esbart Rocasagna de Gelida, l'Esbart d'Esplugues de Llobregat, l'Esbart Sant Genís de Taradell, l'Esbart Fontcoberta de Banyoles i la Factoria Mascaró.

L’espectacle es va iniciar amb Cançons i danses, de Frederic Mompou, amb una posada en escena més sòbria, per després seguir amb peces de dansa tradicional de diversos indrets – el Ball del Córrer del Vallespir, les Seguidilles de Castelló, la Dansa de Castellterçol i el Ball Pla de Sant Mateu. La segona part va ser dedicada a la celebració del 50è aniversari de la primera ballada del Ball de Gitanes de Rubí.

Segons el coreògraf de l’entitat, Jordi Rubio, “ha estat una tarda nit molt especial, plena d'emocions per molta gent d'Esbart d'ara i d'abans”. Rubio considera que és “un honor tenir el privilegi d'estar al capdavant d'aquesta entitat a nivell artístic”.
Un miler de persones presencien l'espectacle de l'Esbart Dansaire. / Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos