ERC fa una crida a l’oposició per condicionar l’agenda política al govern
Política | 4 de juliol de 2019

CRISTINA CARRASCO
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha fet una crida a la resta de l’oposició i a la ciutadania en general per marcar l’agenda política del nou mandat i controlar l’acció del govern, en mans dels 10 regidors del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC).

Per al portaveu d’ERC, Xavier Corbera, l’oposició suma 15 regidors i ha de ser capaç de tractar de manera conjunta grans temes de ciutat i de condicionar les decisions de l’equip de govern. Segons Corbera, “aquesta és l’única manera de garantir que els grans projectes de ciutat es facin amb criteri i consens, vigilant que no es prenguin decisions d’amagat”.

El líder republicà també creu que aquesta també és “l’única manera d’evitar que l’Ajuntament es converteixi en una agència de col·locació dels amics i coneguts de l’equip de govern”.

Per Corbera, la suma de l’oposició pot ser decisiva en temes importants de ciutat com la regularització de la plantilla municipal, la conservació del parc de Ca n’Oriol, la creació d’habitatge social, el control dels sous i càrrecs de confiança del govern o el condicionament del Pla d’Inversions, entre altres.

A més, ERC ha criticat que després d’un mes i mig de les eleccions, el govern encara no hagi aprovat l’organització política del govern, les retribucions, la proposta de càrrecs directius i de confiança i les línies estratègiques de ciutat. “Estem igual que abans de les eleccions, amb un govern que no governa més enllà de la foto i dels titulars”, lamenta Corbera, qui considera que el nou govern socialista “és la continuïtat de l’anterior”, i a qui atribueix “una gestió nefasta, casos de corrupció moral i ètica i manca de projecte”.
Sandra Casas, Xavier Corbera, Montse Soler i Oscar Arnaiz, regidors d’ERC. / C.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Marxa pels carrers de la ciutat coincidint amb la vaga general
El centre s’omplirà dissabte d’art i pagesia amb la 25a Fira de Sant Galderic
FGC obrirà un nou espai expositiu per mostrar trens històrics
El rubinenc Sergi Martínez debuta amb el Barça a l’ACB
L’AUP critica el silenci de l’alcaldessa al voltant de la sentència del Suprem
Campanya de sensibilització per millorar la selecció de residus orgànics