Crida a la recollida d’al·legacions contra Can Balasc
Actualitat | 4 de juliol de 2019

REDACCIÓ
La plataforma Rubí Sense Abocadors ha començat a presentar al·legacions contra l’obertura de l’abocador de Can Balasc i ha fet una crida a entitats i ciutadania perquè també en presentin. L’empresa que gestiona les instal·lacions ha demanat a la Generalitat la llicència ambiental i actualment està en tràmit d’exposició pública. La data límit per presentar les al·legacions al projecte és el 16 de juliol.

Per tal d’aconseguir presentar el màxim nombre d’al·legacions, membres de la plataforma estan aquests dies en el Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC) per ajudar a la ciutadania a fer aquest tràmit de forma telemàtica. D’aquesta forma, les persones interessades, si tenen dubtes sobre com presentar les al·legacions, poden anar allà i demanar ajut. També es poden presentar des de casa per internet a través de l’apartat de Peticions genèriques de la Generalitat o a través de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Rubí, de forma presencial.

Les al·legacions redactades per la plataforma estan relacionades amb els accessos a les instal·lacions, amb la capacitat de tractament de residus, amb la classificació de l’activitat, en la densitat dels residus, en les dimensions del forat, en el tipus de residus admissibles o en la planta de tractament de residus, entre altres. En total, es tracta de 12 al·legacions que s’han fet arribar als diferents partits polítics, a les AMPA de Rubí i a diverses entitats.

A banda d’això, Rubí Sense Abocadors també ha iniciat una recollida de signatures per mostrar el rebuig popular a l’obertura de Can Balasc.
Imatge de les instal·lacions de Can Balasc. / Carla Abril - Arxiu
QUÈ DEMANA RUBÍ SENSE ABOCADORS EN LES AL·LEGACIONS?

Accessos. Incloure un estudi de mobilitat i eliminar les propostes d’accés a les instal·lacions pel mig de zones residencials com Can Serrafossà, els Avets o La Perla.

Capacitat de tractament de residus. Determinar la capacitat anual de tractament de residus en 82.000 t anuals i no de 150.000 t.

Capacitat del vas. Que el volum del vas es limiti a 1.085.150 m3.

Classificació de l’activitat. Que no s’autoritzi una planta de tractament de residus, atès que es tracta de sòl no urbanitzable i que s’ubiqui en un polígon industrial.

Declaració d’impacte ambiental. Incloure un estudi d’impacte ambiental.

Planta de tractament de residus. Desestimar la reseva de sòl per a la planta de tractament i recuperació de residus.

Residus admissibles. Que es tramiti l’autorització per una activitat de dipòsit controlat de residus inerts, amb el llistat de residus del projecte que contempla la sentència.

Trasllat de les basses de lixiviats i de recollida d’aigües pluvials. Que no s’autoritzi el trasllat a la zona proposada, ja que afecta la llera de diversos torrents. Incloure dades de precipitació del 2018.

Entorn socioeconòmic. Distàncies. Que no s’autoritzi el dipòsit controlat de residus no perillosos, sinó d’inerts.

Dimensió de l’àmbit. Que es revisin els apartats on apareixen les dimensions de l’àmbit. Que s’exclogui del projecte la parcel·la 26 (ampliació de Tejala, de 77.181 m2).

Densitat dels residus. Que la densitat sigui de 0,60 t/m3, sol·licitada el 1992, i no e 1,2 t/m3.

Sentència 1999. Que es rectifiqui el text del primer paràgraf de l’anunci públic per ajustar-lo a la resolució de la sentència del 1999.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos