Una vintena de Gegants omplen el centre de la ciutat en la XXVI Trobada de Gegants de Rubí
Cultura | 8 de juliol de 2019

REDACCIÓ
Una vintena de gegants van participar dissabte a la tarda en la XXVI Trobada de Gegants i Capgrossos de Rubí, que organitza la Colla de Geganters de Rubí. Una cita que enguany ha estat especial, ja que ha inclòs també la culminació de l’agermanament de la colla rubinenca amb els gegants de la localitat de Borriana, a Castelló.

La trobada es va iniciar cap a les 17.30 hores amb la plantada de tots els gegants i capgrossos participants a la plaça de Pere Aguilera. Les colles assistents, a més de l’amfitriona i la de Borriana, van ser la del Guinardó (Barcelona), Borges Blanques, Calaf, barri de Sant Josep (L’Hospitalet), La Llacuna, Pont de Vilomara i Sentmenat, així com les colles rubinenques de l’escola Teresa Altet, del barri del Pinar i del Club Amics Rubí.

Cap a les 19 hores es va iniciar la passejada de gegants en una lluïda cercavila que va finalitzar la plaça de la Nova Estació. Entre els gegants que més van cridar l’atenció al públic hi havia els dos gegants de la colla de La Llacuna, l’Andreu i la Maria, que representen dos bombers. També van despertar força curiositat els gegants de Borriana, l’Artal i la Seidia, dues noves figures de la localitat que representen el fill de Blasco d’Alagón i Seidia, filla del rei moro en l’època que Jaume I, que van viure una història d’amor. Blasc d’Alagó i Jaume I van realitzar la reconquesta de terres castellonenques.
Ja a la plaça de la Nova Estació van tenir lloc els balls de lluïment dels gegants, els tradicionals parlaments i el final de festa.

Agermanament
Prèviament a la Trobada de Gegants, va tenir lloc l’acte oficial d’agermanament entre les colles dels Geganters de Rubí i de Borriana. Els gegants de Rubí i de Borriana es van plantar a la plaça de Pere Aguilera, mentre la Sala de Plens acollia l’acte d’agermanament amb la presència l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez, Martínez va ressaltar la col·laboració existent entre les dues colles i va expressar el compromís de la ciutat amb aquest agermanament.
Seidia i Artal, gegants de Borriana. / J.A. Montoya
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Augmenta el nombre de persones en tractament per consum de drogues a Rubí
Una butlleta de la Bonoloto premiada amb 78.412 € ha estat validada a Rubí
L’Ajuntament diu que està buscant solucions per a l’aparcament del Duet Sports
Rubí Sense Abocadors denuncia nous abocaments il·legals a l'extractiva 9
L’Ajuntament farà servir els dos cognoms de les persones en totes les comunicacions institucionals
El Racó del Llibre encetarà un club de lectura a la tardor