‘El caminant lunar’ per celebrar els 50 anys de l’arribada a la Lluna
Cultura | 9 de juliol de 2019

REDACCIÓ
El 21 de juliol del 1969, la missió espacial nord-americana Apollo 11 va aconseguir arribar per primera vegada a la superfície lunar. Va ser el primer allunatge de la història de la humanitat i va estar protagonitzat per Neil A. Armstrong, primer home que va trepitjar el satèl·lit terrestre, Edwin I. Aldrin Jr., tripulant de la nau Eagle que va aterrar a la Lluna, i Michael Collins, comandant de la nau Columbia, que es va quedar en òrbita per efectuar la maniobra de retorn a la Terra.

Coincidint amb la commemoració dels 50 anys de l’arribada de la humanitat a la Lluna, esdeveniment que va ser seguit per televisió per 500 milions d’espectadors, l’Associació d’Amics de l’Astronomia-TRIA ha preparat una exposició a la segona planta de la Biblioteca que es pot visitar fins a l’agost.

A la mostra ‘Caminant lunar’, inaugurada el dilluns al vespre, es poden trobar fotografies i imatges de la missió espacial, objectes i documentació relacionada amb el vol i una representació artística de la nau en la qual van viatjar durant 9 dies els tres tripulants.

També es pot veure un audiovisual amb les imatges històriques de l’arribada a la Lluna i una selecció de llibres relacionats amb el satèl·lit, així com una exposició del concurs de punts de llibre, que tenia la Lluna com a protagonista.
El grup oferirà una classe de sinwg a la Biblioteca. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats