Uns seixanta cotxes participen a la Festa de Sant Cristòfol
Cultura | 9 de juliol de 2019

REDACCIÓ
Una seixantena de vehicles clàssics i antics van participar durant el cap de setmana en la 20a edició de la Festa de Sant Cristòfol, organitzada pels Amics dels Automòbils Antics. “La festa va anar molt bé, tot i la calor i que coincidia amb altres trobades de cotxes, estem contents”, ha explicat Josep Mercader, de l’entitat rubinenca, que també va lamentar que cap representant institucional del consistori s’apropés, especialment tenint en compte que era el 20è aniversari: “Hem trobat a faltar la representació de l’Ajuntament en els actes d’inauguració de la festa, ho trobem estrany”.

La festa va arrencar el dissabte amb una exposició de cotxes clàssics i la inauguració oficial. Després, tots els cotxes van sortir en comitiva per recollir els abanderats i assistir a la missa en honor a Sant Cristòfol.

El diumenge van tenir lloc les activitats més populars de la festivitat: l’esmorzar al Centre Cívic Can Fatjó, la cercavila pels carrers del centre i la benedicció dels vehicles clàssics.

Una festa que data dels anys 40
Enguany, la festa compleix 20 anys des que un grup de persones va fundar els Amics dels Automòbils Antics per recuperar la festa, després de més d’una dècada en l’oblit.

La Festa de Sant Cristòfol es va començar a fer a Rubí el 1940, just després de la Guerra Civil, i la van impulsar els fabricants de la zona, els únics que tenien vehicles amb motor. També hi participaven alguns motoristes i les bicicletes, que el mossèn beneïa al seu pas per la plaça Doctor Guardiet.
Concentració de cotxes clàssics a la plaça del Doctor Guardiet. / J.A. Montoya
Quarta edició del Ral·li Ciutat de Rubí
Els Amics dels Automòbils Antics continuen amb les seves activitats i aquest dissabte organitzen la quarta edició del Ral·li Ciutat de Rubí. A partir de les 9 hores tots els cotxes participants -alguns rubinencs, però molts arribats d’altres punts de Catalunya- estaran exposats a la rambla del Ferrocarril. La sortida del ral·li està prevista a les 12 hores, quan sortirà el primer vehicle, posteriorment la resta aniran prenent la sortida amb un interval de dos minuts.

Es tracta d’un ral·li de regularitat i no de velocitat i s’estructura per trams. Els participants donaran una volta pel Vallès i després aniran fins a Solsona per acabar tornant a Rubí, on finalitzaran el ral·li amb un àpat conjunt i l’entrega de premis.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats