Uns seixanta cotxes participen a la Festa de Sant Cristòfol
Cultura | 9 de juliol de 2019

REDACCIÓ
Una seixantena de vehicles clàssics i antics van participar durant el cap de setmana en la 20a edició de la Festa de Sant Cristòfol, organitzada pels Amics dels Automòbils Antics. “La festa va anar molt bé, tot i la calor i que coincidia amb altres trobades de cotxes, estem contents”, ha explicat Josep Mercader, de l’entitat rubinenca, que també va lamentar que cap representant institucional del consistori s’apropés, especialment tenint en compte que era el 20è aniversari: “Hem trobat a faltar la representació de l’Ajuntament en els actes d’inauguració de la festa, ho trobem estrany”.

La festa va arrencar el dissabte amb una exposició de cotxes clàssics i la inauguració oficial. Després, tots els cotxes van sortir en comitiva per recollir els abanderats i assistir a la missa en honor a Sant Cristòfol.

El diumenge van tenir lloc les activitats més populars de la festivitat: l’esmorzar al Centre Cívic Can Fatjó, la cercavila pels carrers del centre i la benedicció dels vehicles clàssics.

Una festa que data dels anys 40
Enguany, la festa compleix 20 anys des que un grup de persones va fundar els Amics dels Automòbils Antics per recuperar la festa, després de més d’una dècada en l’oblit.

La Festa de Sant Cristòfol es va començar a fer a Rubí el 1940, just després de la Guerra Civil, i la van impulsar els fabricants de la zona, els únics que tenien vehicles amb motor. També hi participaven alguns motoristes i les bicicletes, que el mossèn beneïa al seu pas per la plaça Doctor Guardiet.
Concentració de cotxes clàssics a la plaça del Doctor Guardiet. / J.A. Montoya
Quarta edició del Ral·li Ciutat de Rubí
Els Amics dels Automòbils Antics continuen amb les seves activitats i aquest dissabte organitzen la quarta edició del Ral·li Ciutat de Rubí. A partir de les 9 hores tots els cotxes participants -alguns rubinencs, però molts arribats d’altres punts de Catalunya- estaran exposats a la rambla del Ferrocarril. La sortida del ral·li està prevista a les 12 hores, quan sortirà el primer vehicle, posteriorment la resta aniran prenent la sortida amb un interval de dos minuts.

Es tracta d’un ral·li de regularitat i no de velocitat i s’estructura per trams. Els participants donaran una volta pel Vallès i després aniran fins a Solsona per acabar tornant a Rubí, on finalitzaran el ral·li amb un àpat conjunt i l’entrega de premis.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Marxa pels carrers de la ciutat coincidint amb la vaga general
Un miler de persones es concentren contra la sentència del Tribunal Suprem a Rubí
El centre s’omplirà dissabte d’art i pagesia amb la 25a Fira de Sant Galderic
Crida de les entitats sobiranistes a participar a la Marxa per la Llibertat
La Síndica de Rubí lamenta la condemna i demana una solució política al conflicte
FGC obrirà un nou espai expositiu per mostrar trens històrics