L’atur es redueix en un centenar de persones al juny i se situa en els 4.440 desocupats
Economia | 9 de juliol de 2019

REDACCIÓ
Durant el mes de juny, l’atur a la ciutat ha disminuït en 101 persones respecte al mes de maig i s’ha situat en els 4.440 aturats. El descens del nombre d’aturats al juny ha estat generalitzat en el conjunt de la comarca, de Catalunya i de l’estat espanyol, coincidint amb la campanya estiuenca, quan el sector serveis necessita reforç.

D’aquests 4.440 persones a l’atur, 1.775 són homes i 2.665 dones. En aquest sentit, l’atur femení continua sent un repte a afrontar, ja que quan creix l’atur les dones són les més afectades i quan aquest es redueix també ho fa més lentament que l’atur masculí. La precarietat laboral i la temporalitat dels contractes són els principals causants del fet que l’atur castigui especialment les dones, un fet que és extensiu a la comarca i a tot Catalunya.

Pel que fa als grups d’edat, els aturats a la ciutat amb una edat compresa entre els 40 i 54 anys són els més nombrosos amb 1.649 persones, seguit de prop pels majors de 54 anys que sumen 1.426 aturats. Aquestes xifres suposa que el 70% de les persones que no troben feina a la ciutat tenen 40 anys o més.

Els aturats d’entre 25 i 39 anys són 1.045, mentre que menors de 25 anys hi ha 284 desocupats.

Respecte al grans sectors d’activitats, 2.954 aturats busquen feina en el sector serveis. Aquest àmbit ha estat el que més s’ha beneficiat del descens de l’atur: 86 de les persones que buscaven feina i que l’han trobat en el mes de juny ho van fer en el sector serveis, una dada habitual a l’estiu.

En l’àmbit industrial, l’atur ha disminuit en 13 persones i en l’agrari, el descens ha estat de 2 aturats menys. També 5 persones que no tenien una ocupació anteriorment s’han pogut incorporar al mercat laboral. La única pujada ha estat en el sector de la construcció, on hi ha 5 nous aturats.

En el conjunt de la comarca, Rubí continua sent la tercera ciutat pel que fa al nombre de persones aturades. Encapçalen la llista Terrassa, amb 13.574 aturats, després d’una reducció de 438 persones al juny, i Sabadell, amb 11.831, amb una baixada de 339 persones al juny. Al Vallès Occidental, hi ha actualment 47.588 aturats, 1.248 menys que al maig.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Els ‘Pijames solidaris’ de la botiga Crisma recapten 2.500 euros per la Fundació Vicente Ferrer