Rubí és la ciutat més guardonada als Premis Cambra 2019
Economia | 12 de juliol de 2019

REDACCIÓ
Tots els premiats de l’any amb els representants de les institucions que han assistit al lliurament dels guardons. / Ajuntament - Localpres
Sis empreses de Rubí han recollit aquest dijous un Premi Cambra, els guardons que atorga anualment la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa per reconèixer les empreses i persones que més han contribuït a potenciar el desenvolupament econòmic i social de la demarcació. CIPSA Circuits, DSV Air & Sea, Robin-Hat, Talleres ABSA, Vectem i el grup MOEHS han estat reconegudes en diferents categories en el marc d’un acte de lliurament que ha tingut lloc al Centre Cultural de Terrassa i que ha estat presidit per Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya.

El grup MOEHS ha estat reconegut com la millor iniciativa empresarial de la demarcació. Moehs és un grup d’empreses del sector de la química fina especialitzat en la fabricació d’ingredients actius per a la indústria farmacèutica. Ven a més de 100 països i té instal·lacions industrials pròpies a Espanya, França, Bèlgica i Alemanya. Produeix 5.000 tones de principis actius l’any i registra una facturació anual de 215 milions d’euros.

Els Premis Cambra 2019 a la Iniciació a la Internacionalització han anat a parar a dues empreses de Rubí relacionades amb el sector sanitari: Robin-Hat i Vectem. Robin-Hat es dedica al disseny i fabricació de productes tèxtils per al sector mèdic i està especialitzada en la producció de barrets per a quiròfans. Ha estat guardonada per la seva iniciativa emprenedora i la seva capacitat creativa.
Per la seva banda, Vectem desenvolupa productes dermatològics, cosmètics, d’higiene i de protecció sanitària. Ha estat premiada pel ràpid increment de la seva activitat internacional i la consolidació de la seva presència en nous mercats en un sector altament competitiu.

Els guardons a la Millora Contínua, Sostenibilitat i Eficiència Energètica també han estat per a dues empreses rubinenques. CIPSA CIRCUITS, dedicada a la fabricació de circuits impresos, ha estat guardonada per posar en marxa un pla estratègic de millora de l’eficiència energètica. L’empresa ha implementat sistemes de producció d’energia fotovoltaica i mesures per a la reducció del consum energètic. DSV AIR & SEA ofereix serveis globals de transport logístic i de mercaderies i ha creat la primera xarxa ferroviària pròpia de transport de mercaderies entre Espanya i Europa gestionada de forma exclusiva per professionals de la mateixa empresa.

Talleres ABSA que es dedica al disseny, fabricació i distribució de sistemes de tancament amb aplicació per al control d’accessos ha estat una de les empreses reconegudes dins la categoria de Millor Iniciativa Comercial i de Serveis per la seva capacitat d’adaptar i consolidar un projecte empresarial molt especialitzat incorporant adaptació, flexibilitat i qualitat a la cadena de valor. Absa comparteix guardó amb Manipulados Vicopack (Terrassa).

Completen la llista d’empreses premiades Talent Revolution (Sant Cugat del Vallès) que ha rebut el premi a l’Empresa de Nova Creació; Folgarolas Textil (Terrassa) i Anaconda Biomed (Sant Cugat del Vallès) que han estat reconegudes amb els premis a l’Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament; Sensocar i Skeindor (Terrassa), Premis Cambra 2019 a la Trajectòria Internacional Consolidada; i Azbil Telstar (Terrassa) i Taller Jeroni de Moragas (Terrassa) Premis Cambra 2019 a l’Empresa Saludable. Així mateix, els òrgans de govern de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa han distingit Joan Vert, amb el Premi Cambra 2019 al Lideratge Empresarial.

A més de Quim Torra, l’acte ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, les diputades al Parlament de Catalunya Teresa Pallarès i Marta Ribas; i nombrosos representants del món empresarial, econòmic, polític i institucional català.

Martínez ha afirmat que “aquests guardons ens donen una idea de la potència industrial i empresarial de Rubí. N’estem orgullosos”. La màxima responsable municipal també ha apuntat que “l’èxit d’aquestes empreses també ens encoratja a continuar treballant per acompanyar i facilitar l’activitat econòmica al nostre municipi perquè això reverteix en ocupació de qualitat per als nostres veïns i veïnes”.
Els Premis Cambra 2019 s’han regit sota el lema “El teu moment empresarial”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats