El futbolista Víctor Sánchez, imatge de la campanya de la Marató de sang de Rubí
Actualitat | 15 de juliol de 2019

REDACCIÓ
‘Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer’. Aquesta és la idea central de la Marató de Donació de Sang de Rubí, que tindrà lloc el dijous 25 de juliol de 10 a 22 hores a La Sala. El futbolista rubinenc Víctor Sánchez, jugador del RCD Espanyol, ha estat el primer a la ciutat a convertir-se en bloodfluencer, en protagonitzar la imatge d’aquesta campanya del Banc de Sang i Teixits.

Donar sang i explicar-ho a les xarxes socials, als grups de WhatsApp d’amics i familiars o bé dir-ho als companys de la feina o del pis on vius. Aquest és el repte que planteja el Banc de Sang: que tots ens convertim en #sangfluencers o #bloodfluencers i expliquem allà on puguem la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia.

Des del web maratodonants.cat es pot descarregar un kit de materials del #sangfluencer amb gifs d’Instagram per fer stories, notes per posar a la taula dels companys de feina o donar als amics, propostes de missatge de WhatsApp per enviar o cartells per penjar a l’escala de veïns. Tot plegat, amb l’objectiu de sumar donacions i animar tothom a ser un influenciador real de la donació de sang en el seu entorn, ja sigui a les xarxes o presencialment.

Donar sang, un hàbit cívic
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.

Cal tenir en compte que una de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió sanguínia. La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers. De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma.
El futbolista rubinenc protagonitza la imatge de la Marató de Rubí.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nous casos a Rubí d’afectats per habitatges en mans de fons voltors
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Justícia descarta agrupar les tres seus judicials en un únic edifici a Rubí i opta per reformar els jutjats
Ana M. Martínez: “La gent torna a dir a les urnes que Rubí és socialista i d’esquerres”
Jovent Republicà denuncia una agressió mentre penjava cartells el divendres
Una vintena de persones recullen el certificat d’acollida