El cinema de terror, fantàstic i freak torna a omplir de públic el Celler
Cultura | 15 de juliol de 2019

REDACCIÓ
El Festival Internacional de cinema de terror, fantàstic i freak de Rubí, l’InFest, ha tornat a ser un èxit. La vintena de curtmetratges que es van projectar el divendres i el dissabte a la nit van atraure a la placeta del Celler centenars de persones, de totes les edats, però sobretot joves, per gaudir de la quarta edició d’un festival totalment consolidat a la ciutat.

“Estem molt contents, perquè els dos dies va anar molt bé, a vegades el divendres hi ha menys gent, però aquesta vegada hem omplert els dos dies”, ha explicat Imanol Fernández, una de les ‘cuques’ que presenten cada any l’InFest. El festival està organitzat per l’entitat Arkam, i a banda de la projecció dels curts, va preparar un munt d’activitats paral·leles, com ara l’InFest Kids, a la Biblioteca, una xerrada sobre la dona i el cinema de terror, concerts de música, un petit mercat de productes de merchandising, actuacions de dansa, programes de ràdio en directe, etc.

El moment més esperat de l’InFest va ser el dissabte a la nit a l’hora de llegir el veredicte del jurat, que estava format per Henar Ortega, periodista cinematogràfica, Raquel Munuera, tècnica en efectes especials de maquillatge i Marisa Crespo i Moisés Romera, directors del curt que va guanya l’any passat el premi del públic.

El premi al millor curt se’l va endur ‘How it feels to be hungover’, un curt produït a Suècia i dirigit per Viktor Hertz, que tracta sobre un home que es desperta en una clínica especialitzada en ressaca maligna i a qui el metge li prescriu 600 ml de gelat i dues comèdies d’acció, però també li dona algunes notícies que no faran que se senti millor.

El segon premi va ser per ‘Death Metal’, de Chris McInroy i produït als Estats Units. El jurat també va fer una menció especial al curtmetratge ‘Beautiful Boy’, del director espanyol Fran X. Rodríguez.
A banda, el Premi del Públic, que s’ha donat a conèixer aquest dilluns, ha estat per ‘Baghead’, produïda a la Gran Bretanya i dirigida per Alberto Corredor.
La placeta del Celler es va omplir el divendres i el dissabte a la nit. / J.A. Montoya
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Apollo XXV guanya el Concurs de Comparses de Carnaval 2020
Cali y El Dandee, Bombai, Ana Guerra i Miki Núñez són els caps de cartell del Primavera Pop a Rubí
Trobada de robòtica de les escoles Ribas, Balmes, Maristes i Montserrat
El Ple rebutja l’obertura de l’abocador de Can Balasc amb l’abstenció del govern
Una desena d’activitats per celebrar el Dia d’Andalusia a Rubí
Mar Coll i Nausicaa Bonnín oferiran una xerrada sobre cinema al Pau Casals