L’AUP vol potenciar el seu vessant més activista
Política | 16 de juliol de 2019

MARTA CABRERA
L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha decidit en assemblea donar impuls i visibilització a la seva tasca d’activisme social i polític. Una decisió que s’ha pres després d’analitzar els resultats a les eleccions municipals, on la formació va perdre dos regidors i s’ha quedat amb una única representant al Ple, Betlem Cañizar. La portaveu ha explicat que la intenció de la formació assembleària és “potenciar una feina que fa anys que fem: el paper d’activisme de l’AUP”.

Eulàlia Formiguera, membre de l’Alternativa, ha detallat que ja s’han creat tres comissions: habitatge, feminismes i territori i que està previst crear una quarta: comunitària. “Volem desplegar una xarxa de col·laboració amb la ciutadania i fer feina més enllà de la institució”, ha dit Formiguera, que creu que “cal que l’AUP incideixi en la transformació de la societat i faci efectiu i visible un treball que ja es fa”.

L’AUP demana al govern un “política transparent”
En relació amb el pacte de governabilitat signat entre els socialistes i els comuns, Cañizar espera que serveixi “per millorar la ciutat”, però considera que ara mateix el que ha fet és “tancar la porta a un mandat que podria haver estat dialogant amb totes les forces”. La regidora no es mostra sorpresa pel pacte, ja que considera que es tracta de “partits tradicionals que volen obtenir una cadira perquè creuen que així poden incidir en la política”.

D’altra banda, Cañizar ha dit que l’AUP farà una oposició “contundent, propositiva i que exigirà una política transparent”.
Membres de l’Alternativa d’Unitat Popular. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Marxa pels carrers de la ciutat coincidint amb la vaga general
El centre s’omplirà dissabte d’art i pagesia amb la 25a Fira de Sant Galderic
FGC obrirà un nou espai expositiu per mostrar trens històrics
El rubinenc Sergi Martínez debuta amb el Barça a l’ACB
L’AUP critica el silenci de l’alcaldessa al voltant de la sentència del Suprem
Campanya de sensibilització per millorar la selecció de residus orgànics