L’exposició ‘Gegants de Paper’ travessa fronteres i arriba a Vinaròs
Cultura | 22 de juliol de 2019

REDACCIÓ
Després de recórrer diferents localitats de la geografia catalana, la mostra itinerant ‘Gegants de Paper’, promoguda per la Colla de Geganters de Rubí, ha travessat fronteres i ha aterrat a la localitat castellonenca de Vinaròs. L’exposició, que es va inaugurar el passat 15 de juliol a la Biblioteca Municipal d’aquest municipi, es pot visitar fins al 31 de juliol en horari d’apertura de l’equipament.

La mostra és una de les activitats emmarcades en la programació del 75è aniversari dels Gegants de Vinaròs, el Baró i la Baronessa, estrenada durant les festes majors de Sant Joan i Sant Pere del 1944. Entre les activitats commemoratives, va destacar la gran Trobada de Gegants de festa Major, que la localitat va celebrar el 29 de juny durant les seves festes patronals.

L’acte d’inauguració de l’exposició va comptar amb l’assistència de la regidora de Cultura d’aquesta ciutat castellonenca, membres de la Colla de Gegants i nanos de Vinaròs i el comissari de la mostra, el rubinenc Joan-Miquel Merino.

Aquesta exposició, inaugurada el desembre del 2011, és un petit homenatge a tots aquells dibuixants i il·lustradors, Opiso, Junceda, Tomàs Pedró, Picarol, Apel·les Mestres, Llopart, Moliné, Brunet, Llaverias, Apa, Pellicer, Miró, etc., que van deixar la seva empremta humorística gegantera reproduïda a diversos mitjans de comunicació del segle XIX i principi del segle XX, principalment a les publicacions més destacades de l’època esmentada, com foren els setmanaris, La Campana de Gràcia, L’esquella de la Torratxa, La Tomasa i el CuCut, on el tema dels gegants s’aprofitava per a criticar i ironitzar sobre la vida social i els polítics del moment.
La mostra es pot visitar a la Biblioteca Municipal de Vinaròs. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Marxa pels carrers de la ciutat coincidint amb la vaga general
El centre s’omplirà dissabte d’art i pagesia amb la 25a Fira de Sant Galderic
FGC obrirà un nou espai expositiu per mostrar trens històrics
El rubinenc Sergi Martínez debuta amb el Barça a l’ACB
L’AUP critica el silenci de l’alcaldessa al voltant de la sentència del Suprem
Campanya de sensibilització per millorar la selecció de residus orgànics