ERC vol un posicionament oficial de l'Ajuntament sobre les darreres informacions dels atemptats de Barcelona
Política | 22 de juliol de 2019

REDACCIÓ
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha emès un comunicat arran de les informacions aparegudes en els darrers dies en el diari Público relacionades amb els atemptats del 17 d'agost de l'any 2017 a Barcelona i a Cambrils on van morir 17 persones, dues de les quals eren rubinenques, i van deixar més d'un centenar de ferits.

Els republicans es refereixen en aquest text "a les informacions contrastades segons les quals els serveis espanyols d'intel·ligència van fer seguiment de les converses telefòniques dels terroristes fins cinc dies abans dels atemptats a Barcelona i a Cambrils".

Per a ERC, aquest fet, sumat a altres informacions segons les quals Abdeiraki es Satti, considerat el cervell de l'atemptat, va rebre l'ajuda del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) per arribar a ser imam de Ripoll a canvi d'evitar la deportació i treballar com a confident, "dibuixa un paisatge molt ombrívol al voltant dels atemptats".

Davant aquestes notícies, els republicans assenyalen que tant la Generalitat com el seu grup parlamentari del partit al Congrés dels Diputats han presentat una sol·licitud on demanen la compareixença dels ministres de l'Interior i de Defensa perquè donin les explicacions oportunes.

En l'àmbit local, ERC entén que "és urgent i necessari que l'Ajuntament de Rubí faci un posicionament oficial" donat que dues de les víctimes dels atemptats eren de Rubí. En aquest sentit, considera que aquest posicionament hauria d'anar en la línia "d'exigir al Govern espanyol la màxima transparència i diligència per esclarir els fets com més aviat millor".
El grup municipal d'ERC
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’antic hotel Terranova acollirà un centre per a menors tutelades embarassadades o amb nadons
CCOO convoca una manifestació aquest dissabte per la continuïtat de Continental a Rubí
L’Espona oferirà un cop al mes preestrenes d’espectacles artístics
Marina Gómez guanya la medalla de bronze al Campionat de Catalunya de gimnàstica artística
Les persones amb diversitat funcional reclamen respecte i igualtat
La Sala acull dissabte el festival benèfic Nochebuena para todos’