ERC vol un posicionament oficial de l'Ajuntament sobre les darreres informacions dels atemptats de Barcelona
Política | 22 de juliol de 2019

REDACCIÓ
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha emès un comunicat arran de les informacions aparegudes en els darrers dies en el diari Público relacionades amb els atemptats del 17 d'agost de l'any 2017 a Barcelona i a Cambrils on van morir 17 persones, dues de les quals eren rubinenques, i van deixar més d'un centenar de ferits.

Els republicans es refereixen en aquest text "a les informacions contrastades segons les quals els serveis espanyols d'intel·ligència van fer seguiment de les converses telefòniques dels terroristes fins cinc dies abans dels atemptats a Barcelona i a Cambrils".

Per a ERC, aquest fet, sumat a altres informacions segons les quals Abdeiraki es Satti, considerat el cervell de l'atemptat, va rebre l'ajuda del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) per arribar a ser imam de Ripoll a canvi d'evitar la deportació i treballar com a confident, "dibuixa un paisatge molt ombrívol al voltant dels atemptats".

Davant aquestes notícies, els republicans assenyalen que tant la Generalitat com el seu grup parlamentari del partit al Congrés dels Diputats han presentat una sol·licitud on demanen la compareixença dels ministres de l'Interior i de Defensa perquè donin les explicacions oportunes.

En l'àmbit local, ERC entén que "és urgent i necessari que l'Ajuntament de Rubí faci un posicionament oficial" donat que dues de les víctimes dels atemptats eren de Rubí. En aquest sentit, considera que aquest posicionament hauria d'anar en la línia "d'exigir al Govern espanyol la màxima transparència i diligència per esclarir els fets com més aviat millor".
El grup municipal d'ERC
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Promoció de més d’un centenar d’habitatges a Rubí
Mor Inés Martín, del Centre d'Imatge Ponsico
El Mercat organitza la Bicicletada coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Moció conjunta d’ERC, ECP i l’AUP perquè la ciutat declari l’estat d’emergència climàtica
El CEB Sant Jordi organitza el IV Torneig Ciutat de Rubí
El govern demana paciència pel retard en les obres del Casino, que atribueix al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic