L'AUP reclama al govern que destini més recursos al Pla de Mobilitat
Política | 23 de juliol de 2019

REDACCIÓ
L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) ha presentat més d'una cinquantena d'al·legacions al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que el govern local, en mans del Partit dels Socialistes, va aprovar de forma inicial per Junta de Govern a finals de maig. Les principals al·legacions de la formació se centren a demanar un pressupost superior al previst per tal de desenvolupar correctament el Pla.

La proposta de l'executiu local xifra el cost de les actuacions a implementar en 4,4 milions d'euros en els propers sis anys. Per l'AUP, aquesta inversió, que quantifica en 58 € per ciutadŕ, és insuficient i posa com a exemple poblacions veďnes com Terrassa, on el pressupost és de quasi 16 milions d'euros, uns 80 € per ciutadŕ.

En aquest sentit, l'Alternativa considera que la inversió prevista de 850.000 € -la partida més gran del total del pressupost del Pla, destinada a millorar voreres s'hauria d'incrementar fins als 2,8 milions, ja que l'estat actual de moltes d'aquestes "és deplorable". La formació recorda que ja havia fet propostes d'actuació concretes a diversos carrers de la ciutat com Sant Josep, Sant Gaietŕ, Floridablanca, Joan Fiveller o Cadmo.

La formació assembleŕria també demana a les al·legacions que es contempli crear noves zones pacificades més enllŕ del centre, per exemple, a Ca n'Oriol, Can Fatjó, la Plana del Castell, la plaça del Progrés o la plaça de l'Esbart Dansaire.

Altres al·legacions de l'AUP al Pla de Mobilitat estan relacionades amb les urbanitzacions, on consideren que el document proposa fer molts estudis de viabilitat, perň no es fa cap dotació per a cap proposta concreta. A més, segons el partit, el Pla obvia diverses reivindicacions que els veďns i veďnes d'urbanitzacions fan des de fa anys en relació a la millora del servei de bus.
A més, proposen reduir el trŕnsit en entorns escolars, més freqüčncia de pas del servei de bus, millorar la connexió de carrils bici amb ciutats veďnes i instal·lar escales mecŕniques en zones amb molt desnivell com Can Fatjó.

L'Alternativa també proposa moure l'aparcament de l'Escardívol a la Plana del Castell i recuperar aquest espai com a parc urbŕ i connectar-lo amb una passera amb la Plana del Castell.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidŕria per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos