L'AUP reclama al govern que destini més recursos al Pla de Mobilitat
Política | 23 de juliol de 2019

REDACCIÓ
L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) ha presentat més d'una cinquantena d'al·legacions al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que el govern local, en mans del Partit dels Socialistes, va aprovar de forma inicial per Junta de Govern a finals de maig. Les principals al·legacions de la formació se centren a demanar un pressupost superior al previst per tal de desenvolupar correctament el Pla.

La proposta de l'executiu local xifra el cost de les actuacions a implementar en 4,4 milions d'euros en els propers sis anys. Per l'AUP, aquesta inversió, que quantifica en 58 € per ciutadà, és insuficient i posa com a exemple poblacions veïnes com Terrassa, on el pressupost és de quasi 16 milions d'euros, uns 80 € per ciutadà.

En aquest sentit, l'Alternativa considera que la inversió prevista de 850.000 € -la partida més gran del total del pressupost del Pla, destinada a millorar voreres s'hauria d'incrementar fins als 2,8 milions, ja que l'estat actual de moltes d'aquestes "és deplorable". La formació recorda que ja havia fet propostes d'actuació concretes a diversos carrers de la ciutat com Sant Josep, Sant Gaietà, Floridablanca, Joan Fiveller o Cadmo.

La formació assembleària també demana a les al·legacions que es contempli crear noves zones pacificades més enllà del centre, per exemple, a Ca n'Oriol, Can Fatjó, la Plana del Castell, la plaça del Progrés o la plaça de l'Esbart Dansaire.

Altres al·legacions de l'AUP al Pla de Mobilitat estan relacionades amb les urbanitzacions, on consideren que el document proposa fer molts estudis de viabilitat, però no es fa cap dotació per a cap proposta concreta. A més, segons el partit, el Pla obvia diverses reivindicacions que els veïns i veïnes d'urbanitzacions fan des de fa anys en relació a la millora del servei de bus.
A més, proposen reduir el trànsit en entorns escolars, més freqüència de pas del servei de bus, millorar la connexió de carrils bici amb ciutats veïnes i instal·lar escales mecàniques en zones amb molt desnivell com Can Fatjó.

L'Alternativa també proposa moure l'aparcament de l'Escardívol a la Plana del Castell i recuperar aquest espai com a parc urbà i connectar-lo amb una passera amb la Plana del Castell.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Marxa pels carrers de la ciutat coincidint amb la vaga general
El centre s’omplirà dissabte d’art i pagesia amb la 25a Fira de Sant Galderic
FGC obrirà un nou espai expositiu per mostrar trens històrics
El rubinenc Sergi Martínez debuta amb el Barça a l’ACB
L’AUP critica el silenci de l’alcaldessa al voltant de la sentència del Suprem
Campanya de sensibilització per millorar la selecció de residus orgànics