L’ANC Rubí fa una crida a participar en la manifestació de l’11 de Setembre a Barcelona
Política | 24 de juliol de 2019

Lara López
L’Assemblea Nacional Catalana ha iniciat els preparatius per a la propera Diada de Catalunya, la gran mobilització anual independentista a Barcelona, que enguany tindrà com a epicentre Plaça Espanya. Els rubinencs i rubinenques que participin en la manifestació estan assignats al tram número 13, ubicat a la Gran Via, entre els carrers Vilamarí i Entença.

L’ANC Rubí remarca la importància d’assistir aquest 11-S a la manifestació, en un moment que es percep cert desànim arran de les eleccions municipals i els pactes que s’han desenvolupat entre partits. Des de l’entitat independentista estan decebuts amb els partits polítics i, per aquest motiu, enguany no hi haurà representació política al capdavant de la manifestació sobiranista, només representants de moviments socials i entitats.

L’ANC Rubí posarà a la venda a partir de l’última setmana d’agost les samarretes especials per la diada a un preu de 15 euros. Montse Garrell, vocal de l’ANC Rubí, explica que la compra de samarretes és clau per a les activitats de l’ANC, ja que és una de les principals fonts d’ingressos de l’entitat assembleària juntament amb les quotes dels socis.

Aquestes es podran adquirir a partir del dilluns 26 d’agost de dilluns a divendres de 18 a 20 h a la seu de l’entitat local, ubicada al carrer Llobateras 65. Òmnium Cultural s’encarregarà d’organitzar els trajectes en bus fins a Barcelona, dels quals es tindrà més informació aviat.

La intenció és que aquest 11 de setembre sigui una jornada reivindicativa durant tot el dia. Per aconseguir-ho, en tot el recorregut de la manifestació hi haurà paradetes informatives sobre les diferents campanyes de l’ANC com els projectes de consum estratègic o eines de país, entre d’altres.

A Rubí, l’ANC convida a la participació com cada any a la marxa de torxes nocturna i l’ofrena floral prèvies a la gran manifestació i organitzada per Òmnium Cultural. L’única convocatòria independentista a la ciutat abans de la Diada serà el 16 d’agost, mantenint la concentració mensual per reclamar la llibertat dels presos independentistes.

Citant les paraules de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, des de l’Assemblea defensen que “la propera Diada ha de ser la demostració que la ciutadania mobilitzada segueix estant al capdavant” reivindicant la independència. “La ciutadania ha de demostrar als partits que ella sí que està unida i que està per la feina” – sentencia Garrell.
Membres de l’ANC Rubí, durant la roda de premsa. / L.L.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
L'Ajuntament començarà a planificar la construcció d'una nova piscina municipal d'estiu
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat