L’ANC Rubí fa una crida a participar en la manifestació de l’11 de Setembre a Barcelona
Política | 24 de juliol de 2019

Lara López
L’Assemblea Nacional Catalana ha iniciat els preparatius per a la propera Diada de Catalunya, la gran mobilització anual independentista a Barcelona, que enguany tindrŕ com a epicentre Plaça Espanya. Els rubinencs i rubinenques que participin en la manifestació estan assignats al tram número 13, ubicat a la Gran Via, entre els carrers Vilamarí i Entença.

L’ANC Rubí remarca la importŕncia d’assistir aquest 11-S a la manifestació, en un moment que es percep cert desŕnim arran de les eleccions municipals i els pactes que s’han desenvolupat entre partits. Des de l’entitat independentista estan decebuts amb els partits polítics i, per aquest motiu, enguany no hi haurŕ representació política al capdavant de la manifestació sobiranista, només representants de moviments socials i entitats.

L’ANC Rubí posarŕ a la venda a partir de l’última setmana d’agost les samarretes especials per la diada a un preu de 15 euros. Montse Garrell, vocal de l’ANC Rubí, explica que la compra de samarretes és clau per a les activitats de l’ANC, ja que és una de les principals fonts d’ingressos de l’entitat assembleŕria juntament amb les quotes dels socis.

Aquestes es podran adquirir a partir del dilluns 26 d’agost de dilluns a divendres de 18 a 20 h a la seu de l’entitat local, ubicada al carrer Llobateras 65. Ňmnium Cultural s’encarregarŕ d’organitzar els trajectes en bus fins a Barcelona, dels quals es tindrŕ més informació aviat.

La intenció és que aquest 11 de setembre sigui una jornada reivindicativa durant tot el dia. Per aconseguir-ho, en tot el recorregut de la manifestació hi haurŕ paradetes informatives sobre les diferents campanyes de l’ANC com els projectes de consum estratčgic o eines de país, entre d’altres.

A Rubí, l’ANC convida a la participació com cada any a la marxa de torxes nocturna i l’ofrena floral prčvies a la gran manifestació i organitzada per Ňmnium Cultural. L’única convocatňria independentista a la ciutat abans de la Diada serŕ el 16 d’agost, mantenint la concentració mensual per reclamar la llibertat dels presos independentistes.

Citant les paraules de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, des de l’Assemblea defensen que “la propera Diada ha de ser la demostració que la ciutadania mobilitzada segueix estant al capdavant” reivindicant la independčncia. “La ciutadania ha de demostrar als partits que ella sí que estŕ unida i que estŕ per la feina” – sentencia Garrell.
Membres de l’ANC Rubí, durant la roda de premsa. / L.L.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidŕria per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos