Arrenca la 174a edició de les Festes del carrer Sant Jaume, on ja estan ‘Muertitos per la festa’
Cultura | 25 de juliol de 2019

REDACCIÓ
El carrer Sant Jaume ja està celebrant la 174a edició de les seves festes. Enguany, la festivitat mexicana del Dia dels morts és el tema escollit pel veïnat com a tema de la celebració. Així, sota el lema ‘Muertitos per la festa’, els veïns han engalanat amb motius referents a aquesta popular festa que se celebra a Mèxic i que honra als difunts.

La festa ha arrencat aquest dijous al matí amb la missa de difunts a l’església de Sant Pere. Ja a la tarda (18 h) està prevista una xocolatada popular i un Correaigua amb el Bòjum, la bèstia festiva de Les Anades d’Olla. Al voltant de les 19.30 hores, s’inaugurarà la mostra col·lectiva d’artistes locals al local situat al número 17 del mateix carrer i que porta per títol ‘Raska Yus’. La mostra, que es pot visitar fins diumenge de 18 a 20 h, compta amb una selecció d’obres de diferents disciplines dels artistes Sandra Bea, Pep Borràs, Joaquim Conca, Cuchu, Pepe Farrés, Flora Garcia, Carme Llop, Sergi Marcos, Miquel Mas, Miqui Méndez, Montsino, Rosa Roselló, Anna Roset i Anna Tamayo. Una cantada d’havaneres amb el grup Arjau a la nit va cloure el primer dia de la festa.

Pel que fa a la resta d’activitats, aquest divendres a les 18 h tindrà lloc la tradicional orxatada popular, gràcies a la col·laboració de la Residència Amanecer, mentre que a les 21.30 h tindrà lloc el sopar de germanor i el ball amenitzat pel grup Malakatones.

El Mercat de la Rampoina obrirà dissabte a les 10 h la programació de la jornada, que continuarà a les 18 h amb un taller de catrines de ganxet, màscares i maquillatge ‘Muertitas’, amb la col·laboració de Bicho Malo. Ja a les 21 h tindrà lloc la popular botifarrada i a les 23.30 h les actuacions del grup The Killing Hits i del Dj El Calamar i selector Rude Lerdo.

Les festes continuaran diumenge a les 12 h amb un vermut musical de jazz i bossanova amb Anna Luna Quartet. A les 19 h serà el moment d’una audició de sardanes amb la col·laboració del Foment de la Sardana. L’audició anirà a càrrec de la Cobla Contemporània. Finalment, una sessió de cinema a la fresca amb la pel"lícula ‘Coco’, amb el suport de la Biblioteca, clourà la programació d’enguany de les festes de l’històric carrer.
Alguns dels elements decoratius del carrer. / J.A. Montoya
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Més de 3.500 positius i sospitosos a Rubí
Focs artificials, gegants, missa i música per celebrar la festa de Sant Pere en petit format
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Rubí comença la nova etapa de la represa