Estiu
Editorial | 25 de juliol de 2019

REDACCIÓ
L’actualitat informativa abans de vacances ens deixa una notícia que continua sent molt preocupant. El nombre de sol·licituds de beques menjador segueix creixent, a la ciutat i a la comarca. El suposat final de la crisi econòmica i les dades de la lenta recuperació, com la reducció de l’atur, no amaguen que la pobresa s’ha incrementat i cada cop hi ha més famílies pobres o en risc d’exclusió i una societat on les desigualtats econòmiques són més acusades.

En l’àmbit polític, l’acord de governabilitat entre socialistes i En Comú Podem continua aixecant crítiques entre la resta de grups a l’oposició que esperaven poder marcar l’agenda política del govern, en mans del PSC, i el pacte els deixa fora de joc. La primera conseqüència d’aquest pacte entre socialistes i comuns, a banda de la qüestionada pujada de sous, havia de ser l’aprovació dels comptes municipals per a l’exercici en curs, una aprovació prevista pel primer ple ordinari del mandat, que es va celebrar dijous a la tarda, hores després del tancament d’aquesta edició. La proximitat de les diferents convocatòries electorals i la manca de suports van impedir al govern aprovar el pressupost municipal a finals del 2018 i la ciutat havia estat funcionant amb el pressupost de l’any anterior prorrogat.

És final de juliol i en aquestes dates hi ha unes emblemàtiques festes que no fallen, les del carrer Sant Jaume. 174 edicions, ja. Són unes festes molt populars i amb unes característiques especials que les fan úniques. Els veïns del carrer s’encarreguen de la decoració, amb material reciclat i creat per ells, i tenen un fil conductor. Les activitats són les habituals, sopars, tallers, una exposició, concerts, sardanes, jazz... però tenen alguna cosa que les fa especial., l’ambient de germanor, la singularitat del carrer... En tot cas, és una cita festiva estiuenca que et deixa bon regust. Arriba l’agost i la gent està de vacances i tot és més relaxat. Això sí, la ciutat s’atura i la majoria d’equipaments públics abaixen persianes. Trobem a faltar, com sempre, alguna proposta lúdica a les nits d’agost, perquè no tothom marxa. Algunes sessions de cinema a la fresca o alguna proposta musical serien opcions per aquells rubinencs i rubinenques, especialment gent gran, que no abandonen la ciutat.

El període estiuenc també comporta milers de desplaçaments en vehicle privat i les xifres de sinistralitat a les carreteres, tot i haver disminuït, són massa elevades. 489 morts en el primer semestre de l’any. Per això, cal insistir en la prudència al volant. Us volem retrobar a tots i totes a la tornada. Bones vacances!
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Promoció de més d’un centenar d’habitatges a Rubí
Mor Inés Martín, del Centre d'Imatge Ponsico
El Mercat organitza la Bicicletada coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Moció conjunta d’ERC, ECP i l’AUP perquè la ciutat declari l’estat d’emergència climàtica
El CEB Sant Jordi organitza el IV Torneig Ciutat de Rubí
El govern demana paciència pel retard en les obres del Casino, que atribueix al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic