Augmenta el nombre de sol·licituds de beques menjador a Rubí
Actualitat | 25 de juliol de 2019

REDACCIÓ
Un total de 1.984 famílies rubinenques han sol·licitat a l’administració beques menjador pel curs 2019-2020, una xifra que suposa un 12,66% més que l’any anterior. La dada encara pot incrementar-se més, ja que la convocatòria d’ajuts es torna a obrir al setembre i es manté oberta durant tot el curs escolar.

L’increment de la demanda d’aquests ajuts no és un fet exclusiu de la nostra ciutat, sinó que es produeix a tota la comarca.

Segons dades del Consell Comarca, al Vallès Occidental ja s’han rebut 19.606 sol·licituds de beques menjador pel curs vinent en aquesta primera convocatòria i la previsió és que la xifra segueixi augmentant durant el curs.

En el conjunt de la comarca, l’increment de sol·licituds respecte al juliol del 2018 és de 886 sol·licituds més. El curs passat es va començar amb 18.720 demandes i es va acabar amb 20.955.

Des del Consell Comarcal apunten que, tot i la millora de les dades de l’atur i de determinats indicadors econòmics, moltes famílies del Vallès Occidental segueixen vivint en situació de vulnerabilitat.
De fet, de les 19.606 sol·licituds d’enguany, 9.232 les demanen famílies en risc social. Aquestes famílies representen gairebé la meitat de les sol·licitants, un 47%.

Quan el Departament d’Ensenyament de la Generalitat comuniqui al Consell Comarcal l’assignació de beques, aquest informarà els ajuntaments, que seran els que comunicaran a les famílies si la seva sol·licitud ha estat acceptada o no.
Les sol·licituds d’ajuts per al menjador escolar s’han incrementat a tota la comarca. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
L'Ajuntament començarà a planificar la construcció d'una nova piscina municipal d'estiu
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat